Svømning

Landsholdet stoler på udskældt Blume i holdkap

Den stormombruste svømmer Pernille Blume er med, når Danmark torsdag skal jagte medaljer i holdkappen ved EM.

Se Danmarks holdkap på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Pernille Blume har været med til at sikre Danmark to medaljer ved det igangværende EM, men alligevel er det hendes missede semifinale tirsdag aften i 100 meter fri, der har fyldt mest.

Den danske OL-guldvinder svømmede nemlig som lyn og torden på de første 50 meter og førte klart, hvorefter hun så lavede et mærkværdigt skifte og siden røg så langt tilbage, at hun missede en plads i finalen.

Den mystiske prioritering medførte heftig kritik fra blandt andre landstræner Dean Boles, der over for TV 2 SPORT slog fast, at det "ikke hører til i dette mesterskab eller på vores hold".

Alligevel kommer Pernille Blume til at svømme i den danske holdkap, der torsdag skal svømme om medaljer i 4x100 meter. Den danske svømmeunion besluttede ikke at straffe Blume, og ifølge sportschefen regner det med en stor indsats fra hende.

- Det har hun sagt klart ’ja’ til. Hun er klar til at bakke op og støtte op om, at det bliver en rigtig god holdkap, og levere det bedst mulige resultat, siger Lars Green Bach til TV 2 SPORT.

Pernille Blume kom ikke i finalen.

Den mystiske semifinale kostede som minimum Blume og Danmark chancen for endnu en EM-medalje, men også blandt de andre svømmere i holdkappen er der tiltro til Blume.

Det fortæller Emilie Beckmann, der er værelseskammerat med Blume under EM, og som derfor talte med hende efter semifinalen.

- Pernille har sine grunde for at gøre, som hun gør. Så kan man være enig eller uenig. Det har jeg ikke tænkt mig at tage stilling til, siger Beckmann til TV 2 SPORT.

- Vi er stadig et hold, uanset hvad folk så laver i poolen. Det handler om at stå sammen, og vi har trods alt stadig en holdkap. Der er hun også en del af den, og det ved jeg, hun brænder for.

Semifinalen i 4x100 meter medley svømmes klokken 11.05 torsdag, mens finalen svømmes klokken 19.07.

Begge løb kan ses på TV 2 SPORT.