Svømning

- Jeg kunne ikke finde på det igen, garanterer Blume

Den mystiske præstation i 100 meter fri-semifinalen var en éngangsforeteelse, forsikrer Pernille Blume.

Pernille Blume tog fra EM i Glasgow med tre medaljer, men den helt store historie i ugens løb var hendes glippede finaleplads i 100 meter fri.

I semifinalen svømmede hun de første 50 meter som lyn og torden og var klart hurtigst, men hun lavede så en unormal vending, faldt langt tilbage og missede en sikker plads i finalen og dermed chancen for en ekstra medalje.

Efter torsdagens sølvmedalje i 4x100 meter medley forklarede Blume, der blev udsat for voldsom kritik, at hun havde verdensrekorden på 50 meter-distancen i baghovedet, men at det også handlede om personlig og konkurrencemæssig udvikling.

Og så er det noget, der ikke kommer til at ske igen.

- Nu er det prøvet af. Det er ikke ment sådan, at det var noget, der skulle prøves af i ens liv, men det har bare rykket noget. Jeg kan ikke se, det skulle give mening for mig at gøre igen. Så jeg kunne ikke finde på det igen. Heller ikke med de stævner, der kommer fremadrettet, som er nogle andre stævner, siger Pernille Blume til TV 2 SPORT.

De næste store mål er VM og så selvfølgelig OL i 2020, hvor Blume er forsvarende mester i 50 meter fri.

Der var da heller ingen slinger i valsen, da hun skulle svømme den fjerde og sidste tur i holdkappen for Danmark. Her blev hun afleveret som nummer firer, men svømmede danskerne op på andenpladsen.

- Jeg følte ikke, jeg havde noget, jeg skulle bevise. Jeg følte et andet pres, det er klart, men det har hele tiden været planen at gå ud og gøre det allerbedste for holdkappen, uanset om jeg havde stået i en 100 meter fri-finale eller ej. Jeg var nok mere nervøs, end jeg normalt ville være. Det tror jeg også hjalp til, at det gik så godt, siger hun.

Landstræner vil kigge på værdierne

Landstræner Dean Boles var hurtigt ude med kritik af Blume og sagde, at den slags ikke hørte hjemme på det danske hold.

Han er dog tilfreds med, hvordan landsholdet kom videre fra problemerne og fik afklaret nogle ting, således at Blume var med for fuld udblæsning i holdkappen, der var EM's afsluttende konkurrence.

- Jeg vil ikke sige, at vi respekterede det, men vi forsøgte at forstå det. Jeg mener, vi håndterede det på den bedst mulige måde, og vi arbejdede os igennem det. Vi ved, det har været hårdt derhjemme og især hårdt for hende, siger Boles til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, vi var fair og forsøgte at være forstående i stedet for at være hovedløse og drage forhastede konklusioner. Vi tog det stille og roligt.

Samtidig kommer gruppen til at evaluere mesterskabet i sin helhed, men også ned i detaljerne.

- Vi har regler og guidelines, som vi kigger på, så vi kan komme videre. Vi vil have gode værdier på holdet, og de værdier er måske blevet kompromitteret en smule i denne uge. Vi skal kigge på dem, men det er noget, vi kigger på løbende. Nogle gange ryger det lidt i baggrunden, så vi skal minde os selv om det. Vi kom igennem det her, siger Boles.