Svømning

Dansk svømmestjerne bliver inspireret af konkurrent: - Det er ret unikt

Både Jeanette Ottesen og Dana Vollmer har ambitioner om at svømme med om metal ved OL i Tokyo i 2020.

- Skål for teamwork!

Sådan lyder det fra Jeanette Ottesen, da vi møder hende og den amerikanske svømmestjernen Dana Vollmer i København.

De to elitesvømmere bruger nemlig hinanden som sparringspartnere for at balancere mellem livet som elitesvømmer og livet som mor.  

- Dana giver mig en fuldstændig vanvittig motivation. Jeg vidste godt, at det er muligt at gøre det her. Men nu ved jeg, at jeg kan, fordi hun kan – hun har to børn, og hun kan, siger Jeanette Ottesen til TV 2 SPORT.

Dana Vollmer har bevist, at svømmeresultaterne ikke nødvendigvis forringes, fordi man får et barn.

I 2016 hentede hun nemlig en bronzemedalje ved OL i Rio de Janeiro på distancen 100 meter butterfly – bare 16 måneder efter hun blev mor for første gang.

- Alt for mange tvivler på, om mødre kan komme i OL-form og er stærke nok til at klare begge dele. De tror, det kræver, at man ikke er mor. Vi bruger så meget tid sammen med vores børn. Man kan godt begge dele, siger Dana Vollmer.

- Det var ekstremt surrealistisk et eller andet sted, at jeg lige pludselig kunne få en træningsmakker, og at vi kan teame op på den her måde og være mødre og forfølge vores drømme. Det er ret unikt, siger den danske svømmestjerne.

Mindre træning skal give bedre resultater

Jeanette Ottesen har vundet hele 50 internationale medaljer, herunder én enkelt OL-bronzemedalje fra Rio de Janeiro i 4x100 meter medley.

Danskeren har en ambition om igen at svømme med om medaljer ved OL i 2020 – og for at det skal lykkes, har hun lagt en ny træningsstrategi.

- Det, jeg skal lære, og det, der skal få mig til at blive bedre, det er ikke mere træning – det er bedre træning. Og det er det her med at mærke og føle. Det er sådan en helt ny rejse, jeg går igennem, fortæller hun.

Jeanette Ottesen er Danmarks mest vindende atlet i historien og har indtil videre deltaget ved fire OL.