Svømning

Rikke Møller Pedersen stopper karrieren øjeblikkeligt

Hun har været en stor del af dansk svømnings succes de seneste mange år, men nu er det slut. Rikke Møller Pedersen indstiller sin karriere.

Den danske svømmestjerne er af flere eksperter blevet beskrevet som en af de mest talentfulde og elegante brystsvømmere, verden nogensinde har set.

Blå bog: Rikke Møller Pedersen

  • Født: 9. januar 1989 i Odense (30 år)
  • Primære discipliner: 100- og 200-meter brystsvømning
  • Karriere: Indehaver af 24 medaljer vundet ved enten langbane-EM, kortbane-EM eller -VM samt OL
  • Fortsat indehaver af verdensrekorden på 200 meter bryst (2 minutter og 19,11 sekunder), som hun satte ved VM i 2013

Men nu er det slut. Rikke Møller Pedersen har valgt at lægge badedragten på hylden og stoppe sin karriere.

- Det har ligget i baghovedet og fyldt de seneste par år. Vi møder jo masser af udfordringer i løbet af året, og jeg troede egentlig, jeg kunne arbejde mig væk fra den tanke, som jeg plejer, men nu er jeg kommet frem til den beslutning, at jeg ikke har mere at give til min egen svømning, siger Rikke Møller Pedersen til TV 2 SPORT.

Når jeg tænker tilbage på min verdensrekord, er det først nu, jeg rigtigt kan sige, at jeg virkelig er stolt af den

Rikke Møller Pedersen

Rikke Møller Pedersen har det seneste halve år været ramt af en skade i sin skulder, der har gjort, at hun har haft svært ved at præstere, som hun gerne vil.

Hun insisterer dog på, at skaden ikke har haft indflydelse på hendes beslutning.

- Tankerne om at stoppe kom langt før, jeg fik konstateret min skade i skulderen. Jeg tror simpelthen bare, at jeg de seneste år har haft svært ved at finde mig selv i sporten, og det har været hovedårsagen til, at jeg stopper.

Har stadig verdensrekorden

Rikke Møller Pedersen har haft en storslået karriere, hvor hun blandt andet har vundet 25 medaljer ved EM og VM samt en bronze ved OL i 2016 med den danske holdkap. Hendes største præstation er dog den verdensrekord, hun satte ved VM i Barcelona i 2013 i tiden 2.19,11. En verdensrekord, Rikke Møller stadig er indehaver af.

- Når jeg tænker tilbage på min verdensrekord, er det først nu, jeg rigtigt kan sige, at jeg virkelig er stolt af den. De seneste år har jeg altid jagtet noget mere og noget andet, så jeg er rigtig glad for, at jeg nu med ro i maven bare kan se tilbage og tænke: "Det er vildt fedt, at jeg stadig er verdens hurtigste kvinde på 200 meter bryst."

Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, hylder også svømmestjernen, der nu sætter punktum for en 'enestående karriere i dansk eliteidræt med podieplaceringer på de største scener':

- Rikke har i rigtig mange år været ikke alene Danmarks ubestridt bedste kvindelige brystsvømmer, men samtidig en af verdens allerbedste på den teknisk, fysisk og mentalt krævende 200 meter brystsvømning. Ja, faktisk er der de seneste mere end fem år ikke en eneste, der har formået at svømme hurtigere end Rikke. Hendes verdensrekord fra 2013 er, helt exceptionelt for svømmesporten, fortsat gældende den dag i dag og viser med al tydelighed, hvilken verdensklasse-atlet Rikke er, siger Lars Green Bach.

Hvad fremtiden skal bringe, ved Rikke Møller Pedersen stadig ikke helt endnu, men svømningen slipper hun ikke helt.

- Jeg lægger min egen svømning på hylden, men jeg har en helt masse erfaringer og oplevelser, jeg gerne vil give videre til unge mennesker, der gerne vil svømningen. Så er der også en masse andre projekter i søen, som jeg glæder mig til at komme i gang med, siger Rikke Møller Pedersen.