Svømning

Svømmerne har fået ny landstræner

Danmarks bedste svømmere kan se en ende på perioden uden landstræner. Unionen har hevet en gammel kending hjem fra Tyskland.

Den første april er der gensynsglæde på det nationale træningscenter for Danmarks bedste svømmere.

Dansk Svømmeunion har ansat den tidligere cheftræner Stefan Hansen som landstræner. Han afløser dermed Dean Boles, der sagde sin stilling op i december og fratrådte den første januar 2019.

Stefan Hansen var cheftræner på det nationale træningscenter (NTC) fra 2013 til 2016, hvor han blandt andet var med til at føre Pernille Blume frem til OL-guld i 50 meter fri. Siden 2017 har Hansen haft en lignende stilling i Tyskland som cheftræner på Bundesstützpunkt Berlin.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage til samarbejdet med kollegaerne i Dansk Svømmeunion og til at blive en del af teamet igen. Jeg har nydt at stå på bassinkanten hver dag og stå for udviklingen af de enkelte svømmeres præstationer, men nu glæder jeg mig til at være med på bassinkanten på en helt anden måde, hvor jeg kan være med til at videreføre den gode udvikling, som har været kendetegnende for dansk svømning i adskillige år, siger Stefan Hansen i en pressemeddelelse.

Ud over ansvaret for de internationale resultater får Stefan Hansen også til opgave at lede Dansk Svømmeunions samarbejde med de danske svømmeklubber.

Hansens første store opgave som landstræner bliver VM på langbane i 2019, hvorefter OL 2020 bliver det næste mål.