Svømning

Jeanette Ottesen overraskede sig selv 15 måneder efter fødsel

Jeanette Ottesen sikrede sig lørdag en plads ved VM til sommer. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Jeanette Ottesen har allerede kvalificeret sig til VM i Sydkorea til sommer.

Den danske svømmer Jeanette Ottesen var for første gang for alvor tilbage i konkurrence siden fødslen af sin datter, da hun lørdag hoppede i bassinet ved Danish Open.

Og hvis ikke man vidste bedre, skulle man ikke tro, at den flerdobbelte verdensmester overhovedet havde været væk. Der var nemlig stadig masser af fart i Jeanette Ottesen.

Med en tid på 26.04 sekunder i 50 meter fly kvalificerede den 31-årige svømmer sig til sommerens VM i Sydkorea. Til stor overraskelse for hende selv.

- Jeg havde ikke regnet med, at jeg kunne svømme VM-krav 15 måneder efter, jeg har født et barn, siger Ottesen til TV 2 SPORT.

- Jeg er virkelig lettet, glad og ret stresset. Nu skal jeg til VM med en baby, hvordan gør vi lige det? Det finder vi nok ud af.

Tilbage i sit rette element

De bekymringer tager den danske svømmer nok gerne med sig hjem i svømmetasken fra Danish Open.

For med sit comeback til klorvand, svømmedragt og konkurrence lørdag var Jeanette Ottesen ifølge hende selv tilbage i sit helt rette element.

- Det er jo det her, jeg altid har levet og åndet for. Nu er jeg tilbage, og det kunne jo ikke være gået bedre. Det her betyder også, at alt går efter planen, og vi gør tingene på den rigtige måde, lyder det fra Jeanette Ottesen til TV 2 SPORT.

I juli gælder det så VM i Sydkorea, og her føler den tidligere verdensmester sig sikker på, at hun kommer til at svømme endnu hurtigere.

- Der er stadig rigtig meget at hente endnu. Jeg er jo ikke engang i nærheden af at træne på samme niveau, som jeg gjorde tidligere. Så jeg glæder mig så meget til at træne op mod VM, det bliver så fedt.

Jeanette Ottesen var ikke den eneste danske svømmer, der lørdag sikrede sig en billet til VM.

For Alexander Aslak Nørgaard blev det en perfekt lørdag, da han i 1500 meter fri svømmede i tiden 14 minutter og 55,56 sekunder. Dermed var han et godt stykke under VM-kravet, men han leverede også en ny dansk rekord på distancen.

Derudover er Anton Ørskov Ipsen og Emilie Beckman også VM-klar.