Svømning

Svømmechef føler sig fejlciteret: - Kan ikke genkende det billede

Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, mener, at han er blevet citeret ude af kontekst i stor svømmesag.

Det vakte opsigt, da 23 svømmere i sidste uge fortalte, at offentlige vejninger havde fundet sted i landsholdsregi fra 2005 til 2013.

Til DR fortalte Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, at ”retningslinjerne er blevet fulgt, og de er blevet efterlevet”. Altså en tydelig afvisning af svømmernes påstande.

Nu siger Lars Green Bach, at han er blevet fejlciteret i artiklen.

- Jeg kan slet ikke genkende det billede, som Danmarks Radio tegner i den artikel, siger Lars Green Bach til TV 2 SPORT.

Han mener, at citatet er taget ude af kontekst og dermed giver det indtryk, at Lars Green Bach afviser svømmernes påstande om offentlige vejninger.

Ifølge Lars Green Bach er han blevet citeret i forbindelse med svømmeunionens generalforsamling i lørdags, hvor han i interviewet henviste til en anden persons tale under forsamlingen. En person, der også er involveret i unionens arbejde.

- Den person fortæller, at vedkommende har oplevet, at retningslinjerne er blevet fulgt. Og så siger jeg, at der er nogen, der har haft en anden oplevelse. Det siger jeg i sammenhæng med det, personen har sagt, og ikke som svar på, hvad 23 svømmere har oplevet, siger Lars Green Bach.

Han vil hverken be- eller afkræfte svømmernes påstande om, at de er blevet vejet offentligt.

- Jeg betvivler ikke folks oplevelser af, hvad der er sket. Jeg konstaterer bare nøgternt, at der er forskellige versioner, siger Lars Green Bach.

Sagen om de offentlige vejninger kom frem i lyset, da tidligere og nuværende elitesvømmere fortalte om et stringent træningsmiljø i "Svømmestjerner - Under overfladen", der blev sendt på DR i sidste uge.

Lars Green Bach har været sportschef i Dansk Svømmeunion siden 2015.