Svømning

Kaos i svømmeunionen: Toptrænere stopper kort før VM

To trænere for Danmarks bedste svømmere er blevet fritstillet med øjeblikkelig virkning, erfarer TV 2 SPORT.

Der er mindre end syv uger til, at de danske svømmere skal i vandet ved VM på langbane i Korea, når det skydes i gang 21. juli.

Men forberedelserne dertil er nu blevet forstyrret på den værst tænkelige måde. Flere af de allerstørste medaljehåb for Danmark mangler nemlig en træner.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er to trænere på det Nationale Træningscenter (NTC), hollandske Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen, blevet fritstillet af Dansk Svømmeunion med øjeblikkelig virkning.

Det betyder, at topsvømmere som Pernille Blume, Emilie Beckmann og Viktor Bromer står uden en træner inden sæsonens helt store mål, VM.

Angiveligt er det uoverensstemmelser mellem ledelsen i Svømmeunionen og de to trænere, der er årsag til bruddet.

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra både de to trænere og Dansk Svømmeunion. Svømmerne har heller ikke svaret på vores henvendelser.

Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen har stået i spidsen for NTC siden januar 2017. Dermed har de været med til at udvikle flere svømmere, der har leveret på allerhøjeste niveau for Danmark ved de store internationale mesterskaber.

Afskeden med de to trænere er den seneste af flere kedelige sager i Dansk Svømmeunion inden for det seneste halve år.

I december 2018 sagde landstræner Dean Boles op efter at have siddet i jobbet i over tre år, og i april bragte DR Sporten en dokumentar, hvor miljøet blandt elitesvømmerne fra 2003 til 2012 blev kritiseret voldsomt.

Kritikken var især rettet mod de tidligere trænere Mark Regan og Paulus Wildeboer, der var trænere på det tidspunkt.