Svømning

Trænerafgange kan få svømmere til at droppe VM, siger Rikke Møller

Rikke Møller Pedersen frygter, at flere af Danmarks bedste svømmere vil overveje at droppe VM, efter to af deres trænere er blevet fritstillet.

Forberedelserne for Danmarks bedste svømmere frem mod VM er blevet alvorligt forstyrret, efter to trænere på det Nationale Træningscenter (NTC) er blevet fritstillet med øjeblikkelig virkning.

Det drejer sig om trænerne Martin Truijens fra Holland og Mads Bjørn Hansen. Afgangene kan få så store konsekvenser, at det måske slet ikke kan betale sig at spekulere i, hvordan danskerne kommer til at klare sig ved det forestående VM.

Det vurderer den tidligere topsvømmer Rikke Møller Pedersen, der er svømmeekspert og studievært på TV 2 SPORT.

- Situationen kan få den konsekvens, at svømmerne slet ikke får lyst til at stille op ved VM. Det er et af de eneste kort, de har tilbage. Og så er vi jo ude over, hvordan de præsterer, siger Rikke Møller Pedersen.

- Det er bestemt en risiko. Udefra set virker det som om, at der skulle tages noget mere ansvar, og at der har været rigtig dårlig kommunikation og dårlig respons fra svømmeunionen efter alt den kritik, der har været. Der tror jeg, at man fra svømmernes side tænker, at man bliver nødt til at sætte sig igennem for at blive taget alvorligt.

Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen har stået i spidsen for NTC siden januar 2017.

Svømmere vant til træner ved bassinkanten

Ifølge Rikke Møller Pedersen, der selv er tidligere VM-guldvinder og har trænet under de to trænere, er det essentielt med trænere ved bassinkanten, når nuværende profiler som Pernille Blume, Emilie Beckmann og Viktor Bromer skal forberede sig.

- Nu står svømmerne i usikkerheden ved at skulle træne alene. Hvis der er noget, man altid er vokset op med som svømmer, er det, at man møder til træning med en træner, der guider dig. Det er aldrig sådan, at der har været frihed til selv at lave sine egne programmer.

- Så det er en ret stor omvæltning for svømmerne, der er i gang. Det kan være, man kommer til at sætte landstræner Stefan Hansen ind som fungerende træner, men uanset hvad bliver det jo lidt en lappeløsning, siger Rikke Møller Pedersen.

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra både Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen samt Dansk Svømmeunion. Svømmerne har heller ikke svaret på vores henvendelser.

VM i svømning finder sted fra 21.-28. juli i Sydkorea.