Svømning

Blume arbejder videre med fritstillet træner - profiler forlader nationalt center

Pernille Blume fortsætter sit samarbejde med Martin Truijens, der er blevet fritstillet som træner på det nationale træningscenter, NTC.

De danske VM-svømmere er stadig ikke kommet sig over den uro, der har bredt sig efter det pludselige farvel til Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen.

Flere svømmere fortæller til TV 2 SPORT, at den specielle optakt sidder i dem under VM, hvor resultaterne endnu ikke har været gode nok til avancement fra de indledende heats.

OL-guldvinderen Pernille Blume har ligefrem genoptaget samarbejdet med Martin Truijens for at få noget stabilitet inden mesterskabet.

- Unionen støttede op om det. Jeg spurgte om lov, og de sagde, at det var helt i orden, at jeg selv sørgede for bassintid, og at det så bare var mig og Martin på kanten, siger Pernille Blume til TV 2 SPORT.

Hvor vigtigt har det været for dig?

- Det har været meget vigtigt. Især fordi det har været et turbulent og svært år for mig, fordi jeg har haft mange skader. Og da det her så skete, kom det meget ud af det blå. Det har været rart at få en lille form for stabilitet, selvom det har været specielt, at det bare var os to, der skulle sørge for alting selv.

Pernille Blume blev med egne ord ’meget, meget, meget ked af det og sur, frustreret og uforstående’, da nyheden om Martin Truijens’ farvel til Dansk Svømmeunion kom frem.

Det er ikke et skridt, jeg havde forventet at tage

Viktor Bromer om sit eget farvel til NTC

Truijens bad selv om at blive fritstillet, da han var uenig med unionen om, hvordan hverdagen på det nationale træningscenter (NTC) skal forløbe.

- Ledelsen i Dansk Svømmeunion har påpeget nogle ting i Martins måde at forvalte trænergerningen på, som vi mente skulle justeres for at passe til den måde, vi i Danmark gerne vil kombinere elitesport og et godt liv. Den præmis har Martin desværre ikke accepteret, og han har derfor opsagt sin stilling, har formanden for Dansk Svømmeunion, Lars R. Aa. Jørgensen, tidligere forklaret.

Unionen bekræftede Truijens' og Hansens afgang i juni, mindre end to måneder før VM.

- Jeg synes, det har været sindssygt, sindssygt svært, og jeg tror stadig ikke, jeg forstår det, siger Blume, der efterspørger større indflydelse til svømmerne.

Savner svar

Indflydelse til svømmerne efterlyser Viktor Bromer også, og så ønsker han sig en mere detaljeret udlægning af forløbet, end han har fået indtil nu.

- Der er rigtig mange spørgsmål, der ikke er svaret på. Der er rigtig meget uvished i gruppen, der er til VM. Og jeg får stadig spørgsmål og beskeder fra svømmere rundt om i Danmark, der spørger, hvordan det er sket, siger han til TV 2 SPORT.

Unionens sportschef Lars Green Bach fortæller, at svømmerne ikke skal forvente yderligere forklaringer.

- Vi har givet dem så mange svar, vi kan give dem. Nu er vi her for at koncentrere os om det svømmemæssige, og det er der mange mennesker omkring dem, der er parate til at hjælpe med, siger han til TV 2 SPORT.

- Som arbejdsgiver er vi forpligtet til at overholde de aftaler, vi indgår – og de regler og principper der i øvrigt er gældende for arbejdsmarkedet. Det er ikke en sag, jeg kan kommentere yderligere, end vi allerede har gjort.

Profiler forlader NTC

Efter det igangværende VM forlader Viktor Bromer det nationale træningscenter. Han flytter tilbage til Aalborg, hvor han genoptager samarbejdet med sin tidligere træner Eyleifur Johannesson.

- Jeg har fundet lejlighed, og alt står klar. Eyleifur og jeg har en plan frem mod OL, og jeg flytter dagen efter, vi lander i København efter VM.

- Det er ikke et skridt, jeg havde forventet at tage. Men nu hvor det hele er på plads, og jeg har tænkt over det, så er det en beslutning, jeg har det godt med. Eyleifur er den mest kompetente træner på dansk jord i mine øjne, så jeg kan ikke se noget bedre alternativ for mit vedkommende.

Samme tur tager Mie Ø. Nielsen. Hun føler, at studiet har taget overhånd det seneste år, og derfor holder hun læsepause frem mod OL i Tokyo.

- Jeg flytter simpelthen hjem til Aalborg igen og træner under min træner der i et års tid. Jeg var hjemme ved ham og få styr på nogle ting inden VM, og jeg kunne ikke have svømmet den her tid uden ham. Det er rart at have noget backup derhjemme – både fra familie og trænere, siger hun til TV 2 SPORT.

Ved VM i svømning har ingen danskere formået at svømme sig videre fra de indledende afsnit søndag og mandag.