Svømning

Dansk VM-svømmer hårdt ramt: - Har haft det dårligt i en længere periode

Signe Bro har haft svært ved at svømme op til sit bedste under VM. Hun fortæller, at hun har haft det dårligt gennem længere tid.

Hvad der skulle have været et højdepunkt for Signe Bro er endt som det modsatte.

VM på langbane har indtil videre været en hård oplevelse, hvor den 20-årige svømmer har været et stykke fra at leve op til sit bedste. Efter sin 33.-plads i 100 meter fortalte Signe Bro om en mulig forklaring på de skuffende resultater.

- Jeg har i en lidt længere periode haft det ret dårligt og ret skidt mentalt. Det er jo desværre en stor, stor, stor del af at svømme de her mesterskaber. Det er sådan nogle ting, man må lærer af og tage med videre. Men det mentale spiller en stor rolle, når man stiller sig op på blokken. Man giver jo alt: Hjerte og sjæl. Det er jo mig. Det er jo min svømning, ikke?

- Det er supersvært at blive ved med at blive trynet, hver gang jeg hopper i vandet, fortæller Signe Bro ærligt til TV 2 SPORT.

Hun lægger ikke skjul på, at hun er langt fra at være på det niveau, hun gerne vil være. I løbet af de første VM-dage har hun været i vandet tre gange, hvor hun i forskellige situationer har svømmet 100 meter fri. Hver gang har hun været over et sekund langsommere end sin personlige rekord på 54.01. Og hver gang er hun strandet i det indledende heat.

  • Kvindernes 4 x 100 meter holdkap: Svømmede 55.97
  • Mixed 4 x 100 meter medley: Svømmede 55.18
  • 100 meter fri: Svømmede 55.65
Signe Bro blev nummer 33 ud af 93 i det indledende heat.

Fremtiden er uvis

Signe Bro træner på det nationale træningscenter, NTC, der kun syv uger før VM fristillede træner Martin Truijens. Det skete, fordi han og Dansk Svømmeunion var uenige om, hvordan hverdagen skal forløbe på centret.

Efterfølgende har en lang række svømmere bakket Truijens op på de sociale medier, herunder Signe Bro.

- Vi er ikke et team, fordi vi arbejder sammen. Vi er et team, fordi vi respekterer, stoler på og kerer os om hinanden.

Dansk Svømmeunion har endnu ikke meldt ud, hvordan planerne for NTC er efter det igangværende VM. Til gengæld har Viktor Bromer og Mie Ø. Nielsen meldt ud, at de forlader centret i København og rejser til Aalborg for at træne i stedet for.

Så langt er Signe Bro ikke i sine overvejelser. For hende er fremtiden stadig uvis.

- Jeg ved ikke rigtig helt, hvad jeg gør endnu. Jeg har prøvet at lægge det lidt til side her til stævnet, men det har jeg tydeligvis ikke rigtig lykkes med. Men jeg ved med sikkerhed, jeg har brug for et fundament.

- Jeg har brug for at have noget kontinuerligt godt og en træner, jeg kan stole på. Jeg har brug for et samarbejde mellem træner og svømmer, for det er dér, jeg gør mit bedste. Og så har jeg brug for at gøre miljøet til det sjovest mulige. Hvis jeg ikke har det sjovt til træning, så får jeg det heller ikke sjovt til stævner. Det er det, vi kan se nu.

- Jeg må prøve at gå lidt i tænkeboks i sommerferien, så må jeg prøve at finde ud af, hvad jeg føler for, og hvad mit hjerte siger, siger Signe Bro.

VM i svømning vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.