Svømning

VM-sølvvinder testet positiv

Australske Shayna Jack blev testet positiv for et ulovligt stof inden VM i Sydkorea. Hun har ikke taget stoffet med vilje, fortæller hun.

Det er en positiv dopingprøve, der er årsagen til Shayna Jacks fravær ved VM 2019.

Den dobbelte sølv- og bronzevinder fra VM 2017 fortæller på Instagram, at hun ikke har taget det ulovlige stof med vilje. Hun fortæller derimod ikke hvilket stof, der er tale om.

Man siger, at et billede siger mere end 1000 ord. I dette tilfælde kan et billede dog ikke beskrive den enorme smerte og sårbarhed, jeg føler lige nu. Det er med stor sorg, at jeg har været nødt til at trække mig, fordi jeg har haft et ulovligt stof i kroppen. Jeg har IKKE været bevidst om, at jeg hat taget dette stof.

Svømning har altid været min passion, lige siden jeg var ti år gammel, og jeg vil aldrig tage et forbudt stof, der kan sætte sporten i miskredit og skabe usikkerhed om min karriere.

Nu er der en undersøgelse i gang, og mit team og jeg gør alt, hvad vi kan, for at finde ud af hvornår og hvordan jeg er kommet i kontakt med det pågældende stof. Jeg vil sætte pris på, at I respekterer mit privatliv, da det her er meget svært for mig at tackle.

Shayna Jack vandt sølv i 4x100 meter fri og 4x100 meter mixed medley for to år siden i Budapest. Derudover blev det til bronze på 4x200 meter fri og 4x100 meter medley.

Den 20-årige australier skulle også have været med til VM i Sydkorea, men hun meldte fra kort inden mesterskabet af personlige årsager.

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvorfor hun har trukket sig. Hun forlod holdet, og det er vi åbenlyst skuffede over, men hun gjorde det af personlige årsager. Vi må respektere det, men der har ikke været nogen indikationer på, at hun ville trække sig, sagde assistenttræner Michael Bohl til Reuters 18. juli.

Uden Shayna Jack på holdet forbedrede Australian 2017-bronzemedaljen i 4x200 meter holdkap. Australian vandt guld og satte tilmed verdensrekord med tiden 7:41.50.