Svømning

Dansk holdkap langt fra finalechance og OL-kvalifikation

Mie Ø. Nielsen, Mathilde Schrøder, Jeanette Ottesen og Julie Kepp Jensen var knap fem sekunder fra VM-finalen.

Den danske holdkap i kvindernes 4 x 100 meter medley misser VM-finalen.

Kvartetten, der består af Mie Ø. Nielsen, Mathilde Schrøder, Jeanette Ottesen og Julie Kepp Jensen, svømmede i en tid, der blot rækker til en plads som nummer 16 ud af de 21 deltagere i de indledende heats ved VM i langbane i Sydkorea.

Kun de otte bedste hold går videre til finalen.

Danskernes tid på 4 minutter og 4,33 sekunder var 4,46 sekunder fra at være god nok til en plads i top-8.

Den danske tid var også et godt stykke fra den danske rekord på 3 minutter og 55,01 sekund, der blev sat ved De Olympiske Lege i Rio de Janeiro i 2016.

I en pressemeddelelse kalder Dansk Svømmeunion dog det danske resultat for "en fin præstation".

Misser OL-kvalifikation

En plads i top-12 havde sikret kvalifikation til OL 2020, men her var danskerne to sekunder og syv hundrededele for langsomme.

Det efterlader de fire svømmere med lidt blandede følelser.

Mie Ø. Nielsen: - Ekstremt dårligt løb. Jeg var alt for langt efter i starten, hvor de holder den i alt for lang tid ifølge mig. Man når at tænke: ”Fuck. Start nu”. Det var ikke en god tid for mig overhovedet.

Matilde Shcrøder: - Det var lidt en revanche for mig, og jeg svømmede en fin tid. Det er jeg glad for. Jeg synes, det er rart at stå med tre andre piger, og jeg synes, vi har utrolig god energi. Jeg føler mig tryg i det her selskab, og vi er simpelthen så gode til at snakke hinanden op.

Jeanette Ottesen: - Jeg lå i noget af en bølge. Det var lidt som at svømme op ad bakke, og det var ærgerligt, vi lå i den sandwich. Men sådan er gamet. Selvfølgelig kvalificerer vi os til OL. Det blev ikke i dag, men vi gør det på et andet tidspunkt. Nu skal vi parkere den her, og så skal vi videre.

Julie Kepp Jensen: - Det er altid fedt at svømme herinde, og det var sjovt at slutte det her VM af med en holdkap.

USA stod for den bedste tid. De amerikanske kvinder svømmede i tiden 3 minutter og 55,39 sekunder.

I medley svømmer man på skift i disciplinerne butterfly, rygsvømning, bryst og fri.

Søndag klokken 13.17 dansk tid svømmer Pernille Blume VM-finale i 50 meter fri, og Alexander Aslak Nørgaard svømmer finale i 1500 meter fri klokken 13.47.