Svømning

Femdobbelt OL-guldvinder stopper karrieren

Dana Vollmer har været en stor inspiration for Danmarks mest vindende svømmer, Jeanette Ottesen.

Amerikanske Dana Vollmer vandt sit første OL-guld i 2004, hvor hun blot var 16 år.

Nu – 15 år senere – vinker hun farvel til elitesvømning, efter hun blandt andet har vundet syv OL-medaljer, heraf fem af guld.

- I årenes løb har sport og mit liv ved siden af gået hånd i hånd, og dansen mellem sportsoplevelser og livserfaring berigede mig på måder, som jeg værdsætter dagligt.

- Men dage har kun et vist antal timer, og andre dele af mit liv har brug for min tid og opmærksomhed. Jeg forlader elitesvømning i den her uge. De nationale mesterskaber 2019 bliver min sidste svømmekonkurrence, siger Dana Vollmer til BBC.

Amerikaneren er blevet mor to gange i karrieren, men har alligevel formået at præstere på højeste niveau – hun hentede eksempelvis tre medaljer til OL i 2016.

Det er noget, der både har imponeret og inspireret Danmarks mest vindende svømmer, Jeanette Ottesen.

- Dana giver mig en fuldstændig vanvittig motivation. Jeg vidste godt, at det er muligt at gøre det her. Men nu ved jeg, at jeg kan, fordi hun kan – hun har to børn, og hun kan, sagde Jeanette Ottesen til TV 2 SPORT i august 2018.

Dana Volmmer har tidligere været verdensrekordholder og satte olympisk rekord på 100 meter butterfly i 2012. Den blev dog overtaget af svenske Sarah Sjøstrøm, der i 2016 svømmede i tiden 55.84.