Svømning

Blume 'frygter' nyt setup vil gå ud over OL-præstationer

Den tidligere OL-guldvinder Pernille Blume har svært ved at se sig selv i det nye setup for det Nationale Træningscenter og forventer at forlade NTC.

I 2016 tog Danmark to OL-medaljer i svømning, og i netop den sportsgren har Danmark tradition for at være stærk.

Men de seneste to måneder har været en problematisk tid for dansk svømning, efter trænerne Martin Truijens og Martin Bjørn Hansen i begyndelsen af juni sagde deres stillinger op på grund af uenigheder med Dansk Svømmeunion.

Tirsdag præsenterede unionen så et nyt setup for det Nationale Træningscenter (NTC), men ifølge Pernille Blume kan den løsning få konsekvenser for landsholdet og præstationerne ved næste års OL.

- Jeg frygter det, og det vil heller ikke overraske mig. Men jeg håber det ikke, lyder det fra Pernille Blume til TV 2 SPORT.

Dansk Svømmeunion har ellers indgået et samarbejde med klubberne Startfællesskabet A6 og Herlev Svømning, der netop skal bidrage til at sikre optimale rammer for de danske svømmestjerner.

- Det er en helt ny måde at drive NTC på, som vi har store forventninger til i forberedelserne til OL i 2020.

- Det er ingen hemmelighed, at det har været en turbulent periode for svømmerne på NTC, og målet med det nye setup er at tilbyde svømmerne de bedst mulige betingelser for at forberede præstationer i verdensklasse, lød det fra Lars Green Bach, sportschef i Dansk Svømmeunion, i en pressemeddelelse tirsdag.

Der, hvor jeg gerne vil hen, kræver det bare noget mere end det, der kan blive tilbudt nu og her

Pernille Blume, svømmer

Nyt setup er ikke nok for Blume

Pernille Blume, der vandt sit olympiske guld i 2016 i disciplinen 50 meter fri, havde indtil VM i Sydkorea i slutningen af juli fortsat træningen med Martin Truijens, der ellers blev fritstillet efter sin opsigelse.

Den danske svømmer er usikker på, hvordan hendes træning bliver i fremtiden, men fortæller dog, at hun har svært ved at se sig selv i det nye setup, og at hun derfor - ligesom blandt andre Viktor Bromer og Mie Ø. Nielsen - forventer at forlade NTC.

- Der, hvor jeg gerne vil hen, kræver det bare noget mere end det, der kan blive tilbudt nu og her.

- Jeg står og kæmper om at få medaljer og er tæt på en verdensrekord, og det er jo derhen, jeg gerne vil. Der er nogle andre, der står og kæmper om bare at kunne kvalificere sig til næste års stævne. Så vi er jo bare meget forskellige steder. Det er der ikke noget galt i, det kræver bare nogle andre ting, lyder det fra den 25-årige svømmer.

Pernille Blume fortæller desuden, at hun forventer at fortsætte samarbejdet med Martin Truijens fremover, men at det bliver i en konsulentrolle, mens hun regner med at finde en ny træner.

Udenlandske trænere vil ikke til Danmark

Selvom Pernille Blume ikke kan se sig selv i det nuværende setup, håber hun, at det kan gavne nogle af de andre svømmere, som bliver på NTC.

Hun forstår også til dels unionens beslutning om at satse på danske trænere.

- Vi ville stå i en lortesituation uanset hvad. Der er ikke nogen udenlandske trænere, og der er heller ikke nogen af de udenlandske trænere, der vil komme til Danmark lige p.t., for de rygter, der går i svømmeverdenen lige p.t., er, at det ikke er et super fedt sted at være, siger Blume.

For halvanden uge siden, 28. juli, blev Pernille Blume nummer fire i VM-finalen i 50 meter fri, hvor hun var syv hundrededele fra vinderen Simone Maunel fra USA.