Svømning

Endnu en svømmer forlader nationalt træningscenter

Daniel Skaaning er den næste svømmer i rækken, der har valgt at forlade det Nationale Træningscenter. Han rykker til USA for at fokusere på OL.

- Jeg vil sikre mig de bedste betingelser.

Det er indledningen på den 26-årige svømmer Daniel Skaanings statement til TV 2 SPORT, hvor han meddeler, at han forlader det Nationale Træningscenter (NTC).

Jeg vil hellere betale af på den gæld om tre år, end jeg vil ærgre mig over, at jeg ikke ofrede alt

Daniel Skaaning om udgiften ved at rykke til USA

Svømmeren har drømme og ambitioner om at deltage ved sit tredje OL i Tokyo i 2020. Derfor har han valgt at rykke teltpælene op og søge mod USA for at optimere forholdene omkring sig inden OL-kvalifikationen, der venter i april.

Skaaning forklarer desuden, at den verserende konflikt i dansk svømning har fyldt meget, og han har hen over sommeren overvejet, om fremtiden indebærer svømning på eliteniveau eller ej. Konklusionen er klar:

- Det har været opslidende, og jeg er ked af, at situationen er, som den er, men det har også tvunget mig til at mærke efter, om svømningen betyder dét for mig. Det har jeg i mange år ment, at den gjorde, og det er jeg kommet frem til, at den stadig gør, lyder det fra Daniel Skaaning.

- Jeg kan mærke helt ned i maven, at det er det rigtige for mig at satse alt for at optimere mine forberedelser, og det indebærer så, at jeg forlader København og tager til USA for at sikre mig de bedste betingelser frem mod OL-kvalifikationen i april.

Daniel Skaaning vil i den næste måned arbejde intenst på at skaffe sponsorer til at understøtte drømmen om det tredje OL. Det er nemlig ikke gratis at flytte til USA.

- Jeg ved, at det kommer til at koste mig minimum 250.000 kroner at rykke teltpælene op og forfølge min drøm, men jeg vil hellere betale af på den gæld om tre år, end jeg vil ærgre mig over, at jeg ikke ofrede alt for den sport, jeg elsker.

Blume har også forladt NTC

Klubskiftet sker efter flere måneder, der har været problematiske for dansk svømning, efter at trænerne Martin Truijens og Martin Bjørn Hansen i begyndelsen af juni opsagde deres stillinger på grund af uenigheder med Dansk Svømmeunion.

6. august præsenterede unionen så et nyt setup for det Nationale Træningscenter.

Men det kunne Skaaning altså ikke se sig selv i.

Det samme gælder Pernille Blume, der tirsdag meddelte, at også hun forlader NTC og skifter til Sigma Swim, der er et samarbejde mellem klubberne i Allerød og Birkerød.