Svømning

’Hvad vil du lave efter karrieren?’ - Pernille Blume svarede på brugernes spørgsmål

Pernille Blume har i hele perioden under coronapausen boet sammen med sin kæreste i Frankrig, hvor hun efterhånden har fået hverdagen i gang igen.

Den danske svømmestjerne Pernille Blume gav tirsdag et unikt indblik i en anderledes hverdag i Frankrig, hvor hun har opholdt sig de seneste måneder og boet hos sin franske kæreste, Florent Manaudou.

Som en del af TV 2 SPORTs Instagram-takeover styrede Pernille Blume profilen fra morgen til aften, hvor de knap 62.000 følgere kunne få et indblik i, hvad Blume bruger tiden på.

Jeg var ikke vild med vand, fordi det var for koldt (synes jeg nu stadigvæk), men jeg havde et klart konkurrencegen

Pernille Blume til spørgsmålet om, hvorvidt hun også var god til svømning som barn

Normalt bor og træner danskeren i Tyrkiet hos eliteklubben Energy Standard, men det er ikke muligt lige nu på grund af situationen med coronavirus. Derfor foregår Blumes hverdag i den franske by Marseille, hvor hun også kan træne.

Tirsdagen bød ikke mindst på en lang række gøremål for Blume, men OL-guldvinderen fra 2016 tog sig også tid til at svare på en række spørgsmål fra følgerne.

Herunder har vi samlet de fleste i en slags Q&A, hvor du kan blive klogere på både karrieren og den aktuelle situation for Pernille Blume.

Q&A med Pernille Blume fra Instagram-takeover

Har du dyrket andre sportsgrene?

- Ja, det har jeg. Jeg har dyrket gymnastik, håndbold, ballet og dans. Jeg fandt hurtigt ud af, at håndbold duede jeg slet, slet ikke til. Gik dog alligevel til eksamen i håndbold i gymnasiet. Det gik knap så godt, ha ha.

Var du også så god (til svømning, red.) som lille?

- Nej, slet ikke. Jeg var ikke vild med vand, fordi det var for koldt (synes jeg nu stadigvæk), men jeg havde et klart konkurrencegen. Blev først rigtig god, da jeg var omkring 15-16 år.

Har du tanker om, hvad du vil lave efter karrieren?

- Ja, mange. Måske endda lidt for mange. Jeg tror, jeg er lidt af en entreprenør, så skal lige have overblik over, hvilke idéer, der fungerer, og hvilke idéer, der bare skal forblive idéer.

Du har jo så meget succes bag dig – hvad er et nyt drømmemål?

- Jeg holder mine mål private :-). Men jeg vil gerne give et indblik i, hvordan jeg har det med mål. Mål har jeg altid haft lidt svært ved at sætte. For mig kan det tage mig ud af min proces, og mit fokus kommer til at ligge for meget på slutresultatet. Så jeg prøver virkelig at gøre mit mål ”bredt og nemt”, så det ikke tager mit fokus fra min proces.

Spiser du, som du har lyst, eller er der en plan?

- Jeg følger ikke en plan. Jeg spiser, hvad min krop har brug for. Jeg bruger min krop og tjekker ind med min krop hver dag. Nogle dage skal jeg have meget energi på grund af træning og andre dage ikke. Jeg elsker at spise sundt, fordi jeg kan mærke, det giver mig energi, men jeg elsker også at forkæle mig selv med is og andre søde sager. Og det skal der altså bare være plads til.

Hvad var din målsætning for OL i Rio?

- At nyde hvert enkelt øjeblik. Gå ud og race med glæde og begejstring. At holde fokus på mig selv og min egen performance. Det hjalp en del på nerverne at fokusere på de ting frem for, at det var OL, og OL er jo det ”STØRSTE” og kun hvert fjerde år. Jeg tænker, at de tanker aldrig har gjort nogen noget godt.

Hvordan har du det?

- Jeg har det godt, mange tak. Jeg nyder livet her i Marseille med nye venner. Savner dog virkelig Danmark og min familie/venner. Håber snart, jeg ser dem igen. Det er tre måneder siden, jeg var hjemme. Det er ikke hver dag, som er nem, men de fleste dage er humøret højt.

Hvad er fordelen ved at træne i Tyrkiet frem for i Danmark?

- Jeg bor/træner i Tyrkiet med Energy Standard cirka 70 procent af året. Jeg flyttede dertil i september 2019. Holdet er et internationalt hold bestående af verdens bedste svømmere. Det var på tide for mig at udfordre mig selv og prøve noget nyt. Jeg elsker at være en del af holdet, og det har været en super oplevelse for mig at prøve et nyt setup.

Hvordan er følelsen omkring det hele nu, når OL er udskudt? Fordele eller ulemper?

- Det har været en ret så underlig tid. Men ærligt så var jeg faktisk lettet og glad for, at OL blev udskudt. Personligt så giver det noget mere tid til at falde på plads i min nye klub, og jeg har også længere tid til at kunne bygge et godt forhold op til min nye træner James Gibson.

Hvem laver din træning og træningsplaner, når vi ikke er ramt af corona?

- Det gør mine trænere James Gibson og Marco Cosso. Og så styrer jeg en del selv. Når jeg er hjemme i Danmark, står jeg for 90 procent af min træning. Jeg sparer med mine trænere i Tyrkiet og min danske klubtræner Jonas.

Hvordan går det med at forstå træningerne, når de er på fransk?

- Det går nu ok, da træneren sender mig programmer på engelsk før træningen. Men jeg er nu så småt ved at forstå programmerne, og hvad der bliver sagt.

Har du kunne svømme under hele lockdown? Og har du lavet noget alternativt træning?

- Nej, desværre. Det meste af min træning har været yoga/pilates/core/styrketræning.

Vil du fortsætte med at svømme efter OL næste år?

- Ja, det er planen. Især nu hvor International Swimming League er kommet til verden. Virkelig et spændende og nyt koncept i svømmesportens verden.

Hvis du skulle ønske at leve af en anden sportsgren, hvilken skulle det så være?

- Godt spørgsmål. Måske tennis, da jeg synes, det er en sjov sport. Men hvis yoga var en sportsgren, så havde jeg helt klart valgt det.

Arbejder du mentalt og hvordan?

- Ja, det er faktisk noget af det, som jeg har mest fokus på, og som jeg er meget passioneret omkring. Jeg læser mange spirituelle og selvhjælps-bøger. Derudover arbejder jeg med min fantastiske mentor Ann Kastrup.

Hvordan er det som svømmer – er du på kontrakt hos Energy Standard eller hvordan?

- Jeg har en dansk klub og en international klub. Jeg stiller op for Danmark til VM, EM og OL. Alle svømmere, som er en del af Energy Standard, er på kontrakt. Det er et professionelt svømmehold.

Sådan kan du følge med

Onsdag er det badmintonstjernen Anders Antonsen, der overtager Instagram-kontoen.

Hvis du vil følge med, foregår det inde på TV 2 SPORTs profil 'tv2sportdk'.