Dansk OL-svømmer stopper karrieren

16x9
Danskeren har deltaget ved flere prominente stævner for Danmark. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Dansk svømning bliver en profil fattigere. Daniel Skaaning har nemlig svømmet sit sidste stævne.

Den 27-årige svømmer Daniel Skaaning stopper sin karriere. Det fortæller han til TV 2 SPORT.

Karrierestoppet skyldes en kombination af flere ting. Skaaning har fået et civilt job, han har været en del af gamet længe, og så kom en vis pandemi i vejen for en sidste drøm.

- Jeg tog et skridt sidste år, hvor jeg flyttede til USA, fordi jeg ville forsøge at komme med til mit tredje OL. Så blev tingene rykket på grund af corona, og det har også sat et præg på det, siger han.

Daniel Skaaning er allerede startet i sit civile job, som han efter eget udsagn ser som "et tilvalg". Lysten til at svømme er nemlig fortsat intakt.

- Jeg følte, at jeg var et sted i mit liv, hvor der var andre ting, som var mere presserende – der var noget, som jeg hellere ville.

Den nu tidligere svømmer har deltaget ved både OL, VM og EM.

"Flæbet som en lille dreng"

Daniel Skaaning lægger ikke skjul på, at han hellere ville have stoppet sin karriere i vandet.

- Den her måde at lukke det på, var nok ikke det, jeg havde troet skulle ske. Jeg havde troet, at det skulle være i bassinet. At det ikke var en skrivebordslukning, siger Skaaning.

Alligevel er han godt tilfreds alt det, han har opnået.

- Jeg er stolt og glad. Jeg har været med til alt, hvad der har været. To gange OL, utallige VM og EM – to af dem på hjemmebane. Jeg svømmede både semifinaler og finaler, og jeg blev nummer seks i Herning (EM i 2013 red.). Det vil jeg aldrig nogensinde glemme.

Han så helst, at karrieren var sluttet efter OL i Tokyo, som er flyttet til 2021. Men måske var det bedst, at det ikke blev sådan.

- Jeg ved ikke, om det havde givet en bedre slutning. Jeg havde nok bare været mere emotionel og flæbet som en lille dreng, siger han med et grin.