Svømning

Bestyrelsesmedlemmer trækker sig efter uro i svømmeunionen

En rækker interne uoverensstemmelser i unionen har resulteret i, at to medlemmer har trukket sig fra bestyrelsen.

I de seneste uger har der været uro i Dansk Svømmeunion. En uro, der fortsætter tirsdag, da den tidligere elitesvømmer Jakob Andkjær omgående trækker sig fra sin bestyrelsespost, ligesom et andet medlem - Ide Kristine Kromann - følger trop.

- Jeg kan bekræfte, at jeg dags dato er udtrådt af bestyrelsen. Jeg kan ikke længere se mig selv repræsentere den linje, som flertallet i bestyrelsen fastholder, fortæller Ide Kristine Kromann til TV 2 SPORT.

Det samme gælder for Jakob Andkjær.

- Det eneste jeg kan fortælle er, at jeg har valgt at træde ud af bestyrelsen, da vi ser forskelligt på væsentlige synspunkter, forklarer han i en kort sms.

Jakob Andkjær ønsker ikke at komme med de specifikke grunde til, hvorfor han ikke længere vil være en del af bestyrelsen.

Turbulente tider

Afgangene kommer to uger efter, at Dansk Svømmeunion kom i vælten, da det kom frem, at unionen havde indstillet den tidligere direktør Pia Holmen til posten som vicepræsident i det europæiske svømmeforbund, LEN, selvom hun sidste år blev kraftigt kritiseret i DR-dokumentaren ”Svømmestjerner – Under overfladen”, der skildrede dårlige forhold for danske svømmere.

Forhold, der har ført til spiseforstyrrelser, depression og angst hos flere svømmere, og i en 230 sider lang rapport fra Kammeradvokaten blev det slået fast, at der har været et betydeligt ledelsessvigt. Herefter meddelte unionens bestyrelse Pia Holmens afsked efter 19 år på posten i perioden 2001-2020.

Indstillingen til vicepræsidentposten har Pernille Blume og tidligere landsholdsvømmer Frederik Seistrup været ude og fordømme.

TV 2 SPORT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Svømmeunionens formand.