Svømning

Svømmeformand trækker sig efter mistillidsvotum

Formanden for Dansk Svømmeunion, Lars Jørgensen, trækker sig, da han mener, at han står i vejen for en løsning i svømmekonflikten.

Det er med at tage snorlige svømmetag for at forstå det kaos, der hersker i dansk svømning lige nu.

Onsdag blev det i første omgang meldt ud, at Dansk Svømmeunion havde tilbudt, at formanden trak sig. Det sker, fordi 26 danske svømmeklubber har stillet et mistillidsvotum til unionen.

Men i pressemeddelelsen, som svømmeunionen sendte ud, fremgik det ikke, at formanden trak sig. For kravet fra unionen var, at de danske svømmeklubber til gengæld skulle opgive deres mistillidsvotum.

Det ønskede klubberne ikke, og derfor kunne de to parter ikke finde en løsning på den konflikt, de forhandler om.

Men bare kort efter offentliggjorde formanden så, at han trækker sig.

- Dette sker, da jeg ikke ønsker, at mit virke skal stå i vejen for, at Dansk Svømmeunion kan genvinde sine kræfter og arbejde fremadrettet med at hjælpe og støtte 300 svømmeklubber og cirka 190.000 aktive overalt i Danmark, skriver han.

Jeg trækker mig, hvilket jeg gør, så snart det er muligt at afholde en generalforsamling og vælge en ny formand

Lars Jørgensen

Bakkede op om Pia Holmen

Det er bare den seneste tilføjelse i en konflikt, der stadig ikke er løst og tager sit udgangspunkt i december, hvor klubberne fremlagde deres mistillidsvotum til bestyrelsen i Dansk Svømmeunion.

Her blev der indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, som siden er blevet udskudt på grund af coronapandemien.

Mistillidsvotummet blev stillet, da det kom frem, at unionen bakkede op om, at Pia Holmen blev valgt som vicepræsident for Det Europæiske Svømmeforbund (LEN), efter at hun i begyndelsen af 2020 ikke levede op til sit ledelsesansvar.

En rapport fra Kammeradvokaten afdækkede ledelsessvigt og stærkt kritisable forhold for de danske elitesvømmere i en periode på ti år.

Sidenhen fastholdt formand Lars Jørgensen, at det var den rigtige beslutning at bakke op om Pia Holmen.

På grund af den verserende coronapandemi er det endnu ikke lykkedes for svømmeunionen at afholde en ekstraordinær generalforsamling. Først når der igen er muligt at afholde en generalforsamling, trækker formanden sig officielt.

- Jeg trækker mig, hvilket jeg gør, så snart det er muligt at afholde en generalforsamling og vælge en ny formand. Jeg vil bede de af jer, der er meget uenige med mig, om at have forståelse for, at det ikke er muligt at afvikle en generalforsamling nu – selvom det ville være godt for alle at kunne komme videre med det samme, lyder det fra Lars Jørgensen.

TV 2 SPORT forsøger at få kommentarer fra parterne.