Svømning

- Vi tog kampen op og fejlede, siger dansk topsvømmer

Udfaldet af valget til den nye bestyrelse i Dansk Svømmeunion er ikke, som flere topsvømmere havde håbet på.

På overfladen ser det ud til, at Dansk Svømmeunion får en frisk start, da Pia M. Johansen fra Silkebog Svømmeklub er blevet valgt som ny formand.

Men efter lørdagens generalforsamling forsvinder den høje bølgegang formentlig ikke lige foreløbig.

Et mistillidsvotum til den nu daværende siddende bestyrelse fra 26 klubber er nemlig blevet forkastet af de stemmeberettigede klubber.

- Afstemningen gik desværre ikke den vej, vi håbede på, men det er nu engang demokratiets spilleregler, at det er flertallet, der bestemmer retningen.

- Vi tog kampen op og fejlede, men helt i sportens ånd, så det er bedre end slet ikke at prøve, udtaler den danske topsvømmer Emilie Beckmann til TV 2 SPORT.

Hun leverer udtalelsen på vegne af alle svømmere fra Det Nationale Træningscenter (NTC).

Som de fredag formulerede i et åbent brev, ønskede NTC-svømmerne, at de stemmeberettigede klubber skulle skifte hele den gamle bestyrelse ud. Men efter lørdagens generalforsamling står det klart, at flere bestyrelsesmedlemmer fortsætter deres gerning i unionen. Heriblandt Allan Nyhus og Danielle Keller.

Dog glæder Emilie Beckmann sig over de nye ansigter.

- De nyvalgte bestyrelsesmedlemmer har alle taget skarp afstand til svømmesagen og ønsker at sætte en ny retning for dansk svømning. Den ændring hilser vi velkommen. Alle nyvalgte er ubeskrevne blade, som fortjener en reel og fair chance, siger hun.

Den nye bestyrelse

  • Pia Johansen, formand
  • Lars Warm, økonomi
  • Puk Kirkeskov Hvistendal, medlem
  • Morten Lindholm, medlem
  • Morten Andersen, medlem
  • Stine Sørensen, medlem
  • Allan Nyhus, medlem
  • Danielle Keller, medlem

I foråret 2019 bragte DR dokumentaren "Svømmestjerner - under overfladen". I dokumentaren kritiserede nuværende og tidligere svømmere træningsmetoderne på landsholdet fra 2003 til 2012, hvor elitesvømmerne blandt andet fortalte, at de blev vejet foran hinanden.

Den sag var med til at koste Pia Holmen Christensen direktørjobbet i svømmeunionen. Efterfølgende har også bestyrelsesformand Lars Jørgensen meldt sin afgang efter det omtalte mistillidsvotum.

Meget arbejde venter

Den nyvalgte formand ved godt, der ligger en del opsamlingsarbejde foran hende i det nye job.

- Jeg er meget bevidst om, at det er en meget stor opgave, der venter mig og den nye bestyrelse, sagde Pia Johansen på lørdagens generalforsamling ifølge Ekstra Bladet.

Emilie Beckmann og resten af NTC-svømmerne forventer også nye toner, hvori der skal sættes en retning, som svømmerne kan afspejle sine værdier i.