Svømning

Svømmere glæder sig over, at ny bestyrelse trækker støtten til tidligere direktør

Den nye bestyrelse i Dansk Svømmeunion har bedt unionens tidligere direktør Pia Holmen om at forlade international post.

Smilene er blevet bredere blandt de danske topsvømmere.

Det skyldes, at Dansk Svømmeunions tidligere direktør Pia Holmen ikke har opbakning fra unionens nye bestyrelse til posten som vicepræsident i Det Europæiske Svømmeforbund, LEN.

- Vi hilser det velkomment, at de nye bestyrelsesmedlemmer har ændret bestyrelsens holdning til opbakningen af Pia Holmens post i LEN, der ellers blev fastholdt tidligere på året.

- Derfor er vi positive over for det fremadrettede samarbejde, skriver Signe Bro, der er talskvinde for de danske svømmere på Det Nationale Træningscenter (NTC), i en SMS til TV 2 SPORT.

Opfordrer Pia Holmen til at trække sig omgående

Lørdag formiddag var der virtuel generalforsamling i Dansk Svømmeunion, hvor Pia M. Johansen blev valgt som ny formand. I alt blev der stemt fire nye ansigter ind i den otte personer store bestyrelse.

Om eftermiddagen blev den nye bestyrelse enig om at trække støtten til Pia Holmen.

- Jeg har meddelt Pia, at bestyrelsen trækker støtten til hendes kandidatur i LEN, og samtidig opfordrer vi hende til at trække sig fra arbejdet omgående, sagde Pia M. Johansen til TV 2 SPORT søndag.

I februar 2020 blev Pia Holmen fyret som direktør i Dansk Svømmeunion ovenpå den såkaldte svømmesag fra 2019, hvor kritisable forhold for nuværende og tidligere danske topsvømmere kom frem i lyset.

Ni måneder senere, 13. november 2020, blev Holmen med støtte fra Dansk Svømmeunion valgt til posten som vicepræsident i LEN.

Det mødte kritik fra flere sider - blandt andet fra de danske svømmere - men unionen holdt alligevel fast i sin støtte til Pia Holmens kandidatur til topposten. Lige indtil i weekenden.

Åbent brev afslørede fortsat uro i svømmeunionen

I dagene op til generalforsamlingen dokumenterede en trivselsrapport, at der stadig foregår offentlige vejninger for danske topsvømmere. Og fredag kom der nye beviser på, at der i den grad stadig hersker uro i svømmeunionen.

Her udtrykte svømmerne, som træner på NTC, i et åbent brev deres manglende tiltro til Dansk Svømmeunions bestyrelse.

I en SMS til TV 2 SPORT mandag skriver Pia Holmen, at hun ikke ønsker at stille op til interview om den nye bestyrelses opfordring.