Svømning

Det sidste spring i bassinet? Jeanette Ottesen satser hele butikken

Jeanette Ottesen svømmer for en OL-billet ved det forestående europamesterskab i svømning. Får hun den ikke, bliver det måske hendes sidste stævne.

EM i Budapest kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra mandag klokken 10.00.

Der er meget på spil, når Jeanette Ottesen springer i bassinet ved det kommende EM.

På den ene side venter en OL-kvalifikation, mens der på den anden side venter et potentielt karrierestop.

Europamesterskabet er nemlig Jeanette Ottesens allersidste chance for at sikre sig en plads ved sommerens olympiske lege. Den danske svømmer har mulighed for at kvalificere sig i både 100 meter butterfly og 4 x 100 meter fri holdkap.

De to løb ligger dog samme dag, og derfor regner Ottesen med at gå benhårdt efter at kvalificere sig i holdkappen, da hun vurderer, at chancerne er størst i den disciplin.

- Som det ser ud lige nu, er mit bedste shot faktisk holdkappen. Så der går helt sikkert tanker på ikke at svømme 100 meter butterfly til EM og så smide alt min energi på den holdkap og håbe på, at det sker der.

- Jeg har det faktisk godt med det, for jeg elsker holdkapper. Og hvis OL i en holdkap skal være mit sidste, er det også helt godt. Jeg satser hele butikken, og det bliver megafedt, siger Jeanette Ottesen til TV 2 SPORT.

Hvis vi tager worst case-scenario, kan det her blive mit sidste stævne nogensinde

Jeanette Ottensen om EM

Turbulent optakt

Jeanette Ottesens optakt til både EM i Budapest og det mulige OL i Tokyo er dog ikke gået helt som håbet.

I foråret blev den 33-årige svømmer ramt af en skulderskade, som blandt andet havde den konsekvens, at hun måtte melde afbud til det første OL-kvalifikationsstævne i Vejle, hvor hun oprindeligt havde et mål om at kvalificere sig.

- Jeg blev skadet en uge før stævnet, og jeg kunne nærmest ikke løfte min arm. Jeg har haft det lidt stramt og været rigtig nervøs for, om jeg overhovedet kunne nå det her. Jeg har været ked af det og bange, men jeg har også prøvet at være optimistisk indimellem, for det er jo bare sport, og det sker i sport.

- Men det gjorde, at jeg var fire uger ude af vandet. Fire uger der er virkeligt vigtige i forberedelsen frem mod OL, og jeg føler, jeg har tabt en del, siger hun.

Ottesen formåede dog efterfølgende at kvalificere sig til EM, hvor hun nu igen får chancen for at sikre sig en OL-billet.

Kan blive karrierens sidste stævne

Senere på EM-ugen svømmer Jeanette Ottesen også med i 50 meter butterfly, som dog ikke er en olympisk disciplin. Derfor skal OL-billetten sikres inden.

Og hvis ikke den bliver det, kan 50 meter butterfly-løbet muligvis blive det sidste i Jeanette Ottesens karriere.

- Hvis vi tager worst case-scenario, kan det her blive mit sidste stævne nogensinde. Jeg tror, jeg får svært ved at motivere mig selv hen over sommeren, hvis kvalifikationen glipper. Og det føles på en måde rigtigt, at EM skal blive mit punktum, hvis ikke OL bliver det, siger Ottesen, der dog langt fra har afskrevet drømmen om en plads ved OL.

- Et punktum til OL ville være det optimale og drømmen for mig, og det er det stadig.