Svømning

Blume er favorit i EM-finalen, mener ekspert

Med den hurtigste tid i 50 meter fri af alle 16 semifinalesvømmere er Pernille Blume finaleklar.

Ved det seneste EM tog hun en sølvmedalje med hjem.

Den kan meget vel få en makker i et endnu finere ædelmetal, når Pernille Blume svømmer årets EM-finale på langbane i 50 meter fri tirsdag aften.

I mandagens semifinale satte hun sine modstandere til vægs, og med en tid på 24,06 sekunder blev hun den hurtigste af alle 16 semifinalister i disciplinen. Derfor vurderer TV 2 SPORTs svømmeekspert Mette Jacobsen, at danskerne godt kan forberede sig på en dansk guldmedalje.

- Pernille så ualmindeligt stærk ud. Alt fra hendes start, til svømningen og til afslutningen spillede bare. Det var virkelig godt. Så hun er favorit, og jeg glæder mig super meget til at se finalen, fortæller Mette Jacobsen.

Finalister i 50 meter fri:

  • Anna Hopkin (Storbritannien)
  • Femke Heemskerk (Holland)
  • Katarzyna Wasick (Polen)
  • Pernille Blume (Danmark)
  • Ranomi Kromowidjojo (Holland)
  • Maria Kameneva (Rusland)
  • Michelle Coleman (Sverige)
  • Barbora Seemanova (Tjekkiet)

Hollandske Ranomi Kromowidjojo kvalificerede sig til finalen med den næsthurtigste tid på 24,14 sekunder. Danske Julie Kepp Jensen var med i samme semifinale som Pernille Blume, men satte ikke en tid, der var god nok til en finaleplads. Hun er dog at finde på reservelisten.

Pernille Blume vandt guld i 50 meter fri ved OL i 2016, hvor hun også vandt bronze i 4 x 100 meter medley. I tirsdagens finale svømmer hun på bane 4. Følg med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 17.45. Blume svømmer finale klokken 19.22.

Den danske holdkap bestående af Jeanette Ottesen, Pernille Blume, Julie Kepp Jensen og Signe Bro lavede mandag deres personlige bedste tid i 3 minutter og 36,81 sekunder ved 4 x 100 meter fri. Men det var kun nok til en fjerdeplads, og finalen blev vundet af Storbritannien.