Svømning

Dansker svømmer dobbelt så langt som konkurrenter for finaleplads

Julie Kepp Jensen måtte i bassinet en ekstra gang for at komme i EM-finalen.

Hun havde aldrig prøvet at være i situationen før, men det betød ingenting.

For tirsdag aften svømmede 21-årige Julie Kepp Jensen sig i EM-finalen i 50 meter rygsvømning. Og måden, hun gjorde det på, var yderst spektakulær.

Hun var nemlig ude i ’swim-off’ mod polske Alicja Tchorz om den ottende og sidste finaleplads. De to havde nemlig begge svømmet de 50 semifinalemeter i tiden 28,01. Derfor måtte de i bassinet igen for at afgøre sagerne.

Denne gang var Julie Kepp Jensen hurtigst, selvom hun utroligt nok svømmede i præcis samme tid, som hun gjorde i semifinalen: 28,01 sekunder.

- Jeg har aldrig været i sådan en ’swim-off’ før, så jeg var lidt nervøs. Men jeg prøvede bare at tænke på det som et løb som alle andre. Til sidst skulle jeg bare have den hjem, og så gav jeg bare alt, hvad jeg overhovedet havde, siger den glade finalist til TV 2 SPORT.

Nu venter der en finale onsdag, og det glæder hun sig til.

- Jeg er virkelig glad for, at jeg kan gøre det her til aften. Det betyder meget for mig.

Se EM i svømning på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.