OL Tokyo 2020

OL-finale i nat: - Blume har bevist, alt kan ske

OL-finalen i 4 x 100 meter fri bliver Jeanette Ottesens definitivt sidste løb i karrieren. Nu skal jagten sættes ind på det helt perfekte punktum.

Meget tidligt søndag morgen dansk tid takker et af Danmarks største sportsnavne af, når 33-årige Jeanette Ottesen for sidste gang springer i bassinet på konkurrenceplan.

Lørdag kvalificerede hun sig sammen med Pernille Blume, Signe Bro og Julie Kepp Jensen til OL-finalen i 4 x 100 meter fri. Tiden var "kun" den syvendebedste, og danskerne havde næsten to sekunder op til tredjepladsen.

Og selvom Jeanette Ottesen efter indledende heat gav udtryk for, at de kun kunne være tilfredse, så kommer hun formentlig til at drømme rigtig meget om en ekstra OL-medalje i nat. Med landsmandinden Pernille Blume som inspiration.

- Medalje-landene svømmer rigtig hurtigt, men hende dér (Pernille Blume, red.) har bevist, at alt kan ske i en OL-finale. Og det kan det. Så fuck mand, vi skal bare svømme hurtigt, sagde Ottesen, efter finalepladsen var i hus.

Har brugt mange kræfter

Der er da heller ingen tvivl om, at de danske svømmere gav den gas. Det lykkedes dem at slå den danske rekord med et sekund.

Derfor skal der hives noget ekstraordinært frem, hvis de skal op og konkurrere med lande som Australien, Holland, Canada, Storbritannien, USA og Kina, der alle sluttede foran Danmark i indledende heats.

- Jeg tror, jeg kan tale for os alle sammen, når jeg siger, vi gav den fuld skrue og kæmpede for at komme i den her finale. Så vi skal bare ud og gøre det samme i morgen (søndag, red.) og se, hvad der sker, når vi står i en finale. Alt kan ske i en finale, men det har også krævet mange kræfter for at komme hertil, sagde Julie Kepp Jensen.

Finale tidligt på dagen

Hvis danske fans af Jeanette Ottesen skal se karrierens sidste løb, så skal de meget tidligt op. Allerede klokken 4.45 søndag morgen er 4 x 100 meter på plakaten som den sidste finale på dagen.

Japansk tid er det lidt mere humant i form af klokken 11.45, så det tager danskerne med ophøjet ro.

- Jeg er vant til at stå tidligt op. Jeg har en treårig. Jeg har det fint med det, lød det fra Ottesen med et smil, mens Signe Bro fulgte op:

- Jeg tror faktisk ikke, vi tænker så meget over, det er et morgenløb. Nu har vi svømmet indledende her til aften, og så går vi efter at svømme hurtigere i morgen tidlig. Det skal ikke stå i vejen for os, at det er et morgenløb.

- Og så er det ikke helt morgen. Formiddag, tilføjede Ottesen og grinte.

Hvis danskerne vinder en OL-medalje søndag, vil det være Jeanette Ottesens anden af slagsen. I 2016 var både hende og Pernille Blume med på holdet, der vandt OL-bronze i 4 x 100 meter medley.

Tidligt op eller ej? Uanset hvad kan du følge med i løbet på sport.tv2.dk eller få seneste nyt, når du står op på ol.tv2.dk.