OL Tokyo 2020

"Tag dig sammen" – Ottesen fik tårer i øjnene før starten

Jeanette Ottesen nåede at gøre sig tanker om, at lørdagens løb kunne blive det sidste, men nu afslutter hun i stedet karrieren med en OL-finale.

Har vi fået en finaleplads..? Er den hjemme? Wuhuu!

Ovenstående udbrud stammer fra presserummet i kulissen af svømmestadionet i Tokyo, men glæden var ikke til at tage fejl af.

Selvom den danske kvartet på 4x100 meter fri bestående af Pernille Blume, Signe Bro, Julie Kepp Jensen og ikke mindst Jeanette Ottesen blev gelejdet så hurtigt ud af hallen, at de ikke nåede at få resultatet af næste og afgørende heat, så var den hjemme.

Jeg må indrømme, at jeg lige måtte sige: "Tag dig sammen"

Jeanette Ottesen om tårer i øjnene før starten på heatet

"Tag dig sammen"

Danskerne svømmede i syvendebedste tid, hvilket var nok til en finaleplads, hvor de otte bedste fra de to indledende heats er med. Dermed får Jeanette Ottesen lov til at afslutte karrieren med en OL-finale.

- Det var det, der var planen, og jeg er glad for, at jeg får en omgang mere. Jeg får i hvert fald noget for pengene, siger hun og griner.

- Jeg må indrømme, at jeg lige måtte sige: "Tag dig sammen", for lige da jeg gik ind, fik jeg tårer i øjnene. "Årh nej, ikke nu". Men det gik sgu fint nok.

Nåede du at få tanken, at det kunne være sidste løb i karrieren?

- Ja, 100 procent. Sådan har jeg haft det hele dagen. Jeg har svært ved ikke at tænke på, det er det sidste. Men jeg er i godt selskab, så det kunne ikke være en bedre slutning for mig, tilføjer Ottesen.

Blume havde en "rigtig god følelse"

Pernille Blume satte også ord på, hvordan det var at have indflydelse på, om Jeanette Ottesen fik – og nu får – den perfekte afslutning på karrieren:

- Jeg har virkelig haft en rigtig god følelse. Jeg følte, at vi skulle videre uanset hvad. For mig har jeg hele tiden haft følelsen og fornemmelsen af, vi nok skulle komme videre. Alle er et godt sted, og jeg kunne mærke, der generelt er en god energi til at svømme hurtigt.

- Selvfølgelig er det aldrig nogensinde givet at komme i en OL-finale, men der står bare nogle rigtig hurtige piger her, og jeg tror aldrig, vi har været så stabilt et hold, som har performet så godt før. Så derfor er det nemmere at have tillid til de andre og stole på, man godt kan som et hold sammen, siger Pernille Blume.

"Jeg kommer til at tude"

Spørgsmålet er så, om de danske svømmere er tilfredse med en finaleplads, eller om næste mål bliver en OL-medalje? Ifølge Jeanette Ottesen kan alt ske, men hun er bevidst om, at de havde næsten to sekunder op til Canada med tredjebedste tid.

- Jeg tror virkelig, vi er tilfredse. Vi slår dansk rekord med et sekund. Der er ikke grund til andet end at være tilfreds. Medaljelandene svømmer rigtig hurtigt, men hende dér (Pernille Blume, red.) har bevist, at alt kan ske i en OL-finale. Og det kan det. Så fuck mand, vi skal bare svømme hurtigt, siger Ottesen.

Samtidig lægger hun ikke skjul på, som hun har nævnt flere gange i interviews op til OL i Tokyo, at dagen for karrierens sidste løb bliver rørende på mange måder. Hun er dog fuldstændig afklaret.

- Jeg har det rigtig, rigtig godt med det. Jeg glæder mig til at svømme en sidste gang, men jeg glæder mig også til, jeg kan fejre det og være færdig. Jeg er virkelig klar til det. Til at lægge brillerne på hylden.

- Jeg bliver nok rimelig emotionel bagefter. Rigtig meget endda. Så jeg kommer nok til at stå her og tude i morgen, afslutter Ottesen.

Finalen på 4x100 meter fri svømmes søndag morgen klokken 04.45 dansk tid.