OL Tokyo 2020

”En af de største svømmeatleter nogensinde” – Ottesen hyldes efter OL-finale

Jeanette Ottesens holdkammerater i den danske holdkap er ikke i tvivl om, at hun har haft en kæmpe betydning for dansk svømning.

De var alle tre enige og svarede hurtigt et klart ”JA.”

Pernille Blume, Signe Bro og Julie Kepp Jensen deltog i Jeanette Ottesens sidste konkurrence, der blev finalen i 4 x 100 meter fri ved OL i Tokyo.

Og efter finalen var de alle tre enige om, at Jeanette Ottesen har haft en kæmpestor betydning for dansk svømning og har været et forbillede.

- Hun har haft en karriere med så mange flotte sportslige resultater. Det kan man på ingen måde komme udenom, og hun har haft et højt niveau igennem en lang karriere. Hun er et af de største svømmeatleter, vi nogensinde har haft, siger Pernille Blume efter finalen.

- Det er en fed måde at slutte af på, og det tror jeg også, at hun synes, det er. Jeg er glad for, at vi tre andre steppede op og kunne give hende den oplevelse, som jeg synes, hun fortjener. Og det gør også, at hun føler, hun slutter på toppen.

Hun er den danske atlet nogensinde, der har vundet allerflest medaljer. Det er imponerende i sig selv

Emilie Beckmann

Så hende i fjernsynet som lille

For den 12 år yngre Julie Kepp Jensen har Jeanette Ottesen været medvirkende til, at hun startede sin karriere. Hun har brugt hende som inspiration.

- Det var hun lige fra man så hende i fjernsynet, da man var helt lille, og så til nu, hvor man svømmer holdkap med hende. Det er specielt, siger den 21-årige Julie Kepp Jensen.

Ottesen har været en del af det danske OL-hold fem gange siden legene i Athen i 2004. I fjerde forsøg lykkedes det for Ottesen at hente den første olympiske medalje, da det blev til bronze med holdkappen i Rio.

Ifølge den internationale svømmeunion, FINA, har Jeanette Ottesen vundet i alt 112 medaljer til stævner, EM, VM og OL. Det er blevet til 58 af guld, 24 af sølv og 30 af bronze.

En storslået karriere

Emilie Beckmann, der ikke var en del af holdkappen, har også kun rosende ord til overs for Ottesen.

- Hun er den danske atlet nogensinde, der har vundet allerflest medaljer. Det er imponerende i sig selv. Hun har haft en storslået karriere, og jeg håber, at hun får en rigtig god afslutning på den. At hun kan takke af med manér og gå med god følelse i maven, og at der på den anden side venter et kapitel med lige så meget succes sammen med sin mand og barn, siger Beckmann.

- Jeg kan huske, at jeg stod op og så svømning i 2008 i Beijing midt om natten. Der svømmende Jeanette, og det var der, jeg fik øjnene op for OL, og det blev min drøm.

Hvad livet nu skal byde på, ved Jeanette Ottesen ikke.