OL Tokyo 2020

Ottesens mand åbner for comeback - men hun skyder det ned

Det ville ikke overraske Jeanette Ottesens mand, hvis hun pludselig står klar i Paris om tre år til sit sjette OL.

Søndag strakte Jeanette Ottesen sin arm og lavede karrierens sidste indslag i et svømmebassin i Tokyo, og nu har hun frihed til at række ud efter lige det, hun vil.

Men selvom hun efter sit OL-exit understregede, at det her var hendes absolut sidste stævne, lukker hendes mand nu op for, at der kan være tale om et komma frem for et punktum for Ottesens karriere, der blandt andet har budt på fem OL-deltagelser.

- Vores hovedmål er at få et barn til og bare nyde livet. Men tre år er også nok tid til at få et barn, nyde livet og så gøre comeback, siger hendes mand, Marco Loughran, til TV 2 SPORT.

Han hentyder til OL i Paris om tre år og tilføjer:

- I starten jokede vi om, at hun kunne nå OL fem gange. Men jeg havde aldrig forventet, at hun ville kunne rykke sig så meget. I forhold til, om det også kan ske om tre år… Hun er fyldt med talent, og det tror jeg aldrig, hun mister. Jeg siger ikke, at det helt sikkert sker, ej heller, at det helt sikkert sker. Men hvis hun vil gøre forsøget, er jeg klar til at støtte hende.

Ottesen har ingen planer

Jeanette Ottesen kiggede dog slet ikke så langt frem, efter at hendes karriere sluttede med en ottendeplads ved OL.

- Jeg har med vilje ikke lagt planer angående arbejdskarriere. Jeg har med vilje overhovedet ikke planlagt noget, for jeg har brug for at komme hjem og samle mine tanker. Det kan godt være, at det lyder mærkeligt, men jeg har brug for at være husmor i noget tid. Det har jeg overhovedet ikke været, siger Jeanette Ottesen.

Det er ikke første gang, at Ottesen ender med at gøre noget, hun ikke selv troede på for år tilbage.

Efter OL i Rio de Janeiro i 2016 udtalte hun følgende:

- Jeg tror, at det var sidste gang, jeg var til OL.

Det blev det som bekendt ikke. Pludselig genfandt hun motivationen, efter at hun var blevet mor og i den forbindelse ikke længere fik støtte fra Dansk Svømmeunion.

Fuld støtte uanset hvad

Og når Ottesen er motiveret til noget, har hun det med at opnå det. Det ved hendes mand, som også er hendes træner.

- Hvad end Jeanette beslutter, er det hendes beslutning. Jeg støtter hende uanset, hvad det ender med. Jeg kan godt forstå, hvis hun har fået nok. Altså 22 år, hvor du presser kroppen gennem smerte, er ikke let.

- Hun elsker at konkurrere og bevise, at hun stadig kan. Og hvem ved, Paris er et dejligt sted om sommeren, siger Marco Loghran.

Om tre år, når den olympiske flamme tændes i Paris, er Jeanette Ottesen 36 år gammel.