Lettet Blume troede, medaljen var væk: - Jeg er virkelig stolt

Pernille Blume svømmede sin langsomste tid ved OL, men formåede alligevel at vinde en medalje.

For andet OL i træk kan Pernille Blume rejse hjem med en medalje i bagagen.

Men det kunne meget vel have set anderledes ud.

For den danske svømmestjerne fik en dårlig start, og det var kun takket være en stærk slutspurt, at hun alligevel kunne glæde sig over at have sikret Danmark en bronzemedalje i 50 meter fri.

- Jeg var lettet. Jeg nåede at tænke, at de første 25 meter ville koste mig dyrt. Da jeg så, jeg fik en medalje... Jeg kunne jo godt se, at hende ved siden af var foran mig, så det var en lettelse.

- Jeg kom tilbage i løbet og svømmede alt, hvad jeg kunne. Jeg er virkelig stolt over, at jeg vendte det rundt efter så rodet en start, siger Pernille Blume.

Australske Emma McKeon vandt OL-guld, da hun i overlegen stil satte olympisk rekord med tiden 23.81, mens svenske Sarah Sjöström kom ind som toer.

Pernille Blume svømmede i tiden 24.21, hvilket er danskerens langsomste tid ved legene i Tokyo.

"Det er bare fantastisk"

Selvom den 27-årige dansker altså ikke formåede at genvinde guldmedaljen fra Rio i 2016, er tredjepladsen alligevel noget, hun glæder sig over.

- Jeg har det godt. Jeg er vildt glad og taknemmelig for, jeg kan stå til endnu et OL og få en medalje. Det er bare den fedeste oplevelse. Det er bare så vildt.

- Det er der ikke mange, der prøver. Det er bare fantastisk, siger Pernille Blume.

Pernille Blume har nu vundet guld og bronze i 50 meter fri, mens hun også har en bronzemedalje i 4 x 100 meter medley fra legene i Rio for fem år siden.

Søndagens finaler var afslutningen på de indendørs svømmediscipliner ved dette års OL, så Pernille Blume skal ikke i aktion igen.