Pernille Blume sikrer dansk OL-bronze

Den danske svømmestjerne Pernille Blume vandt medalje for andet OL i træk på favoritdistancen 50 meter fri.

For tredje gang under De Olympiske Lege i Tokyo har Danmark vundet en medalje.

Tidligt søndag morgen dansk tid blev den danske svømmestjerne Pernille Blume nummer tre i kvindernes 50 meter fri.

Det blev dermed ikke til et forsvar af guldmedaljen fra 2016, men Blume har nu sikret sig, at hun ikke rejser tomhændet tilbage til Danmark.

Top 3

  • Guld: Emma McKeon (Australien)
  • Sølv: Sarah Sjöström (Sverige)
  • Bronze: Pernille Blume (Danmark)

Emma McKeon svømmede i tiden 23.81, hvilket er olympisk rekord. Det er tredje gang under OL, at australieren sætter OL-rekord. Pernille Blumes tid var 24.21.

Bronzemedaljen til Pernille Blumes er Danmarks tredje medalje ved OL. Tidligere har skeetskytten Jesper Hansen vundet sølv, mens roerne Joachim Sutton og Frederic Vystavel fik bronze.

Australier levede op til favoritværdigheden

Pernille Blume gik ind til OL-finalen som forsvarende guldvinder på distancen, men til gengæld var det australske Emma McKeon, der havde været hurtigst hidtil ved dette OL.

Både i indledende heats og i de to semifinaler var det McKeon, der var bedst, mens Blume gik ind til finalen i næstbedste tid.

Det betød, at Blume sprang i vandet på bane fire med McKeon ved sin side. Udover de to var også svenske Sarah Sjöström og den anden australier Cate Campbell udråbt som de største bud på medaljetagere.

På lige i underkanten af 24 sekunder blev det hele så afgjort i Tokyo Aquatics Centre.

Emma McKeon var umulig at gøre noget ved, og den svenske stjerne Sarah Sjöström havde ligeledes fundet farten i bassinet.

Længe så det faktisk ud til, at Blume skulle misse medaljen, men til trods for en relativt langsom tid formåede den 27-årige dansker alligevel at slå sig ind som nummer tre - ni hundrededele foran Cate Campell.

Med medaljen kan Pernille Blume nu bryste sig af at have vundet medaljer ved to OL i træk. Samtidig er den totale samling oppe på tre medaljer, efter hun altså vandt OL-guld på 50 meter fri i Rio, mens det også blev til en bronzemedalje i 4 x 100 meter medley.