Svømning

Sportschef forlader svømmeunionen

Lars Green Bach stopper som sportschef i Dansk Svømmeunion, når måneden er omme.

Udskiftningen i toppen af Dansk Svømmeunion fortsætter.

Det seneste år har den omdiskuterede union fået ny direktør og ny formand, og nu skal unionen finde en ny sportschef.

Lars Green Bach forlader Dansk Svømmeunion, når august bliver til september, fordi han skal være generalsekretær i Dansk Skytte Union. Det skriver svømmeunionen i en pressemeddelelse.

- Jeg har været meget glad for at arbejde med events, talentudviklingen og eliteidrætten i Dansk Svømmeunion sammen med kompetente kollegaer, men tiden er nu kommet for mig i forhold til at få nye faglige udfordringer. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for Dansk Skytte Union og at koordinere indsatserne for både elite- og breddeidrætten, siger Lars Green Bach.

Lars Green Bach har været sportschef i svømmeunionen siden 2015. Dermed har han siddet på posten i den turbulente periode, hvor afsløringer om en hårdhændet træningskultur og offentlige vejninger i perioden 2003-2012 kom frem.

- I den periode, hvor jeg har været leder af sportsafdelingen, har vi lagt kursen om, sådan at de autoritære træningsmetoder, der herskede i perioden 2001-2014, har måttet vige for et træningsmiljø, hvor atleterne præger deres egne karrierer i langt højere grad, end det skete førhen, og hvor der er fokus på hele atleten. Det har været en vigtig og nødvendig udvikling, siger Lars Green Bach.

Senest har Dansk Svømmeunion været kritiseret for ikke at have styr på Maj Howardsen, Marina Heller Hansen og Amalie Søby Mortensens OL-udtagelse. Unionen havde ikke styr på alle kravtiderne, og efter flere skriverier endte formanden Pia Johansen med at tage ansvaret for den store bommert på vegne af Dansk Svømmeunion.