Svømning

Nyudnævnt DIF-formand: - Kan kun anbefale, at Pia Holmen trækker sig

Den tidligere direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen har heller ikke opbakning fra den nyudnævnte formand for DIF, Hans Natorp.

Endnu en gang anbefaler Danmarks Idrætsforbund (DIF), at Pia Holmen trækker sig fra sin post som vicepræsident i Det Europæiske Svømmeforbund (LEN).

- Jeg læner mig op ad Dansk Svømmeunion og kan kun anbefale, at Pia Holmen trækker sig. Både for hendes og for dansk svømnings skyld, siger den nyudnævnte formand for DIF, Hans Natorp, til Radio4.

- Internationalt arbejde skal være forankret i det nationale, derfor skal der være et tæt forhold mellem Pia Holmen og Dansk Svømmeunion. Når det forhold ikke er til stede, og tilliden er brudt, så kan vi fra DIF ikke bakke op.

I april trak den nye bestyrelse i Dansk Svømmeunion sin støtte til Pia Holmens kandidatur i LEN, og samtidig opfordrede den nye formand for svømmeunionen, Pia M. Johansen, Pia Holmen til at trække sig fra arbejdet omgående.

I dagene efter meddelte daværende formand for DIF, Niels Nygaard, at DIF fulgte den nye holdning i svømmeunionens bestyrelse. I november sidste år udtrykte Nygaard ellers opbakning til Holmens virke i LEN.

- Vi følger Dansk Svømmeunions bestyrelse i den beslutning, de har truffet. Deri ligger selvfølgelig også en opfordring til Pia om at trække sig. Derfor er det op til Pia Holmens samvittighed at følge den opfordring, sagde Niels Nygaard til TV 2 SPORT.

Holmen er tavs

I maj sagde Pia Holmen til Radio4, at hun trods opbakning fra sit europæiske bagland overvejede at forlade posten som vicepræsident.

- Jeg er i tænkeboks, og jeg er i dialog med nogle folk, og så må vi se, hvad der kommer ud af det. Men jeg vil gerne melde det ud snart, for vi er jo i en form for limbo, og det er jo ikke fair for hverken LEN eller dansk svømning, sagde hun.

Der er dog endnu ikke kommet en udmelding fra Pia Holmen, og til Radio4 siger hun, at hun ikke ønsker at udtale sig om sagen.

Pia Holmen var direktør i Dansk Svømmeunion fra 2001-2020. I november sidste år blev hun med støtte fra den tidligere bestyrelse i svømmeunionen valgt til vicepræsident i LEN.

Opbakningen til Holmen blev dengang mødt med kritik fra flere steder, da en rapport fra Kammeradvokaten tidligere samme år havde ført til, at Pia Holmen var stoppet som direktør i svømmeunionen.

Rapporten konkluderede, at der i perioden 2003 til 2012 var sket ledelsessvigt i unionen. Blandt andet blev de danske topsvømmere vejet foran hinanden, og flere af dem led af spiseforstyrrelser.