Svømning

Ottesen får opbakning af tidligere svømmer

Micha Østergaard, der blandt andet har deltaget ved OL sammen med Jeanette Ottesen, forsvarer sin venindes undskyldning for mobning.

- Jeg er sikker på, at sådan som jeg kender Jeanette – min veninde og tidligere svømmekammerat – så mener hun det ikke sådan.

De støttende ord kommer fra Micha Østergaard, der er tidligere landsholdssvømmer og holdkammerat med Jeanette Ottesen.

Hun mener, at omtalen af Ottesens undskyldning for at mobbe Lotte Friis er kørt af sporet, fordi "det er blevet til en sag med Jeanette på den ene side og Lotte på den anden."

- I forhold til det budskab hun prøver at formidle, er det fuldstændigt ude af proportioner i forhold til, hvad der har været hendes hensigt. At Lotte siger, det har såret hende, skal man jo tage alvorligt, hvilket Jeanette også gør. Men jeg er sikker på, det aldrig var hendes hensigt, siger Micha Østergaard til TV 2 SPORT.

I sin bog ’Fri’, der udkom fredag, undskylder Jeanette Ottesen for at have mobbet landsholdskollegaen Lotte Friis, da de svømmede på det nationale træningscenter. Men hun fortæller også i detaljer, hvad der lå til grund for mobningen, og at Friis er "et klassisk mobbeoffer".

Det har gjort Lotte Friis ked af det.

- Jeg sidder og føler mig enormt blottet og sat til skue, har Lotte Friis tidligere sagt til TV 2.

Ottesen undskylder igen

Efterfølgende er Ottesen blevet kritiseret for at mobbe videre, og onsdag undskyldte Jeanette Ottesen sit forsøg på at sige undskyld i bogen.

- Jeg tager ansvar for, at min undskyldning i bogen ramte helt ved siden af, og at jeg igen har forurettet Lotte. Jeg forstår til fulde Lottes reaktion, skriver Ottesen på Instagram.

Om forløbet siger Micha Østergaard, at det måske kunne være gjort på en klogere måde. Men hun hæfter sig også ved, at Ottesen har beklaget endnu engang.

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Jeanette på ingen måde har sagt, hvad hun har sagt for at komme i rampelyset og sælge flere bøger, lyder det fra Micha Østergaard, der genkender Ottesens fortælling om træningsmiljøet.

Micha Østergaard og Jeanette Ottesen blev veninder som ungdomssvømmere, fremgår det af Ottesens erindringer, hvor hun heller ikke lægger skjul på, at hun har følt sig som "det sorte får".

I 2008 deltog både Jeanette Ottesen og Micha Østergaard ved OL.