Svømning

- Alt er okay, siger træner om besvimet svømmer

Den besvimede VM-svømmer Anita Alvarez er okay, fastslår hendes træner efter de første undersøgelser.

Kunstsvømmeren Anita Alvarez har det godt igen, efter hun onsdag besvimede i vandet under VM-finalen i solo.

Det siger hendes træner, Andrea Fuentes, i en udtalelse fra det amerikanske kunstsvømningsforbund.

- Lægerne har tjekket alle de vitale ting, og alt er normalt. Puls, ilt, sukkerniveauer, blodtryk og så videre. Alt er okay, siger Andrea Fuentes, der reddede Alvarez op af vandet.

Anita Alvarez har delt trænerens opdatering, men hun har ikke selv kommenteret episoden.

- Anitas solo var virkelig god – hendes bedste nogensinde – men hun pressede sig selv til grænsen og fandt den, skriver træneren på sin Instagram-profil.

Derudover påpeger hun, at lignende tilfælde også sker i andre sportsgrene end kunstsvømning, der hed synkronsvømning frem til 2018.

- Vi glemmer nogle gange, at det sker i andre udholdenhedssportsgrene. Maraton, cykling, terrænløb…. Vi har alle set billeder, hvor atleter ikke når målstregen, men får hjælp til at komme derhen. Vores sport er ikke anderledes – ud over at den foregår i vand, siger træneren i udtalelsen fra USA Artistic Swimming.

Anita Alvarez deltog tidligere ved VM i duet, og derudover er hun også med på det amerikanske hold i den frie holdkonkurrence. Ifølge Andrea Fuentes får hun lov til at slappe af torsdag, hvorefter det i samråd med lægerne besluttes, om hun svømmer med i holdfinalen eller ej.

- Tak for alle ønskerne om god bedring til Anita, slutter træneren af.

Trods den ubehagelige afbrydelse af VM-finalen præsterede Anita Alvarez at blive nummer syv. I den tekniske solo blev hun nummer seks, mens hun i den tekniske duet blev nummer syv sammen med Megumi Field.

Ifølge ritzau er det ikke første gang, Anita Alvarez er besvimet. Det skete også ved OL-kvalifikationen i Barcelona i 2021. Dengang fortalte hendes mor til tv-stationen WIVB, at hun før havde set sin datter besvime, men ikke under svømmekonkurrencer.