Svømning

Færøsk svømmer klarer OL-krav og stiller op for Danmark

De danske OL-svømmere fortsætter med at imponere ved Danish Open, hvor ni har klaret kravene til legene i Rio.

Færingen Pál Joensen svømmede uden problemer under OL-kravet i lørdagens finale i 1500 meter fri ved Danish Open. Dermed kan han stille op for Danmark ved legene i Rio i august.

Joensen tilbagelagde de 1500 meter i tiden 15 minutter og 4,13 sekunder, og den 25-årige svømmer fra Aalborg var dermed hele 3,40 sekunder hurtigere end OL-kravet.

Svømmeren fra Færøerne repræsenterer Danmark ved OL og bringer det samlede antal svømmere, som har klaret OL-kravtiderne, op på i alt ni.

Joensen var også med ved OL i London i 2012, hvor han samlet blev nummer 17 i tiden 15 minutter og 18,42 sekunder. Det var en skuffende tid og et løb, hvor han ikke fik indfriet forventningerne.

Derfor er der nu lagt op til et OL, hvor færingen har mulighed for at vise, at han er én af de bedste langdistancesvømmere i verden.

Til gengæld var Anton Ørskov Ipsen, som allerede var OL-klar i 400 meter fri, marginaler fra at klare OL-kravet i disciplinen 1500 meter fri.

Anton Ørskov Ipsen var kun 17 hundrededele fra at klare OL-kravet. Han får dog en ny chance ved EM i London i maj.

Tidligere lørdag kvalificerede Jeanette Ottesen sig til OL i sin anden disciplin, da hun blev nummer et i 100 meter butterfly i tiden 57,32 sekunder. Denne tid er under OL-kravet med hele 1,33 sekunder.

Jeanette Ottesen er dermed under kravet for anden gang ved Danish Open. Den første OL-billet tog hun i 50 meter fri.

Danish Open slutter søndag.