Rio 2016

Russiske svømmere alligevel ikke godkendt til OL

Den russiske svømmer Vladimir Morozov har fået lov til at komme til OL i Rio. ALEXANDER NEMENOV / Scanpix Denmark

Svømmerne Nikita Lobintsev og Vladimir Morozov har endnu ikke fået grønt lys til at deltage ved OL. Det meddeler Det Internationale Svømmeforbund.

De russiske svømmere Nikita Lobintsev og Vladimir Morozov var blandt de syv, der 25. juli blev nægtet adgang til at deltage ved OL af Det Internationale Svømmeforbund (FINA).

Men tirsdag formiddag skrev nyhedsbureaet Tass så, at de to svømmere var blevet clearet af FINA til at få lov til at hoppe i bassinet i Rio.

Men det var bare ikke tilfældet. Tirsdag aften skriver svømmeforbundet i en pressemeddelse, at Lobintsev og Morozov først får afklaring med resten af de russiske svømmere, når tre mands-kommisionen udpeget af IOC er kommet til en afgørelse.

Modsat den kvindelige russiske svømmer Yulia Efimova, der er kendt som en stor konkurrent til Rikke Møller Pedersen, har Lobintsev og Mozorov ikke tidligere været dømt for at have anvendt doping, og derfor var udelukkelsen i første omgang uventet.

Lobintsev og Mozorov var en del af den holdkap i 4 x 100 meter fri, som vandt bronze for fire år siden i London. Førstnævnte var også med til at vinde sølv i 4 x 200 meter fri ved OL i Beijing for otte år siden.