Rio 2016

Phelps jubler efter sejr over rival: Ønsker ikke at se ham vinde

Amerikaneren Michael Phelps tilbageerobrede OL-tronen i 200 meter butterfly i sit sidste løb i den disciplin.

Natten til onsdag dansk tid udbyggede den levende OL-legende Michael Phelps sin OL-medaljerekord, da han med to guldmedaljer nåede op på 25 medaljer - heraf de 21 af guld.

Den første af de to kom i 200 meter butterfly, da Phelps tilbageerobrede OL-tronen i den disciplinen, hvor han i London i 2012 blev slået af sydafrikaneren Chad le Clos.

En stålsat Phelps havde ikke i sinde at lade endnu en guldmedalje glide sig af hænde, sidste gang han stillede op på distancen.

- Det løb er på en måde min sikreste disciplin. Der var ikke en chance i helvede for, jeg ville tabe det løb, siger den 31-årige amerikaner ifølge AFP.

- Det var sidste gang, jeg nogensinde svømmede den disciplin. Det er underligt at tænke på, at det er slut nu.

Phelps' overmand fra 2012, Chad le Clos, måtte nøjes med en fjerdeplads i finalen, hvor danske Viktor Bromer blev nummer seks.

Og det passede den amerikanske guldlegende glimrende, at Le Clos gik glip af en medalje.

- Jeg ønsker ikke at se ham (Le Clos, red.) vinde, og jeg er sikker på, at han ikke ønsker at se mig vinde, lyder det fra Michael Phelps.

- Han er en meget dygtig svømmer, og han går altid efter sejren. Jeg vidste, hvor han var hele vejen.

Efter triumfen i 200 meter butterfly var Phelps efterfølgende med på det amerikanske hold i 4 x 200 meter fri, som tog guld.