Rio 2016

Amerikansk guldsvømmer mister flere sponsorer efter Rio-løgn

Løgnehistorien om et overfald i Rio bliver dyr for svømmeren Ryan Lochte. Alle hans store sponsorer stopper.

Den amerikanske stjernesvømmer Ryan Lochte har nu lært på den hårde måde, at løgn ikke betaler sig.

Svømmeren, der var med til at vinde olympisk guld på USA's holdkap i 4 x 200 meter fri, mister alle sine fire store sponsorer ovenpå hans og nogle kammeraters historie om et overfald i Rio.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Svømmetøjsproducenten Speedo var den første til mandag at melde ud, at firmaet ville stoppe samarbejdet med svømmeren og i øvrigt donere 50.000 dollar, svarende til cirka 329.000 kroner af svømmerens løn til velgørenhed.

- Vi har nydt vores gavnende forhold med Ryan i mere end et årti, og han har været en vigtig del af Speedo-holdet. Men vi kan ikke tolerere hans opførsel, som strider imod de værdier, som vores mærke længe har stået for, lød det mandag i en udtalelse fra Speedo.

Siden fulgte tøjfirmaet Ralph Lauren efter. Det samme gjorde Syneron Caldera, der sælger produkter til hårfjerning og den japanske madrasproducent Airweaves.

Sidstnævnte havde ellers i sidste uge meldt ud, at firmaet stod bag svømmeren.

Sammen med holdkammeraterne Gunnar Bentz, Jack Conger og Jimmy Feigen påstod Ryan Lochte, at de ved en tankstation var blevet truet til at aflevere pung og penge af bevæbnede mænd klædt ud som politibetjente.

Den historie var brasilianerne langt fra glade for, og da politiet dykkede rigtigt ned i den, viste den sig også at være falsk.

Videooptagelser viste derimod, at det var svømmerne, der var de aggressive og blandt andet smadrede en dør på tankstationen.

Se disse videooptagelser over artiklen.