Svømning

Bromer sled sig i VM-finalen: - Jeg brændte sammen til sidst

Den danske svømmer Viktor Bromer blev nummer fire i sin semifinale og er klar til karrierens anden VM-finale.

Se VM i svømning på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Viktor Bromer skal igen svømme med om medaljerne ved VM.

Det står klart, efter at Bromer tirsdag aften blev nummer fire i sin semifinale på 200 meter butterfly ved VM på langbane i Budapest.

- Følelsen var rigtig god, det var den. Jeg brænder sammen til sidst og de sidste femten meter, kan jeg bare mærke "åh nej, åh nej". Den var rigtig hård, sagde Bromer til TV 2 SPORT efter sin semifinale.

Danskeren svømmede de 200 meter i tiden 1 minut og 55,39 sekunder, hvilket var den sjettehurtigste tid på tværs af semifinalerne.

Bromer lagde som sædvanligt en smule langsomt ud i tirsdagens løb, men mod afslutningen skruede danskeren farten op. Dermed er han klar til finalen i 200 meter butterfly, der svømmes onsdag aften.

- Det er bare et spørgsmål om at slappe af og vide, at jeg ligger lige så hurtigt som jeg skal gøre - uanset hvad, de andre laver de første 50 meter. Og så bare svømme den hjem derefter, sagde Bromer.

Hør Viktor Bromers reaktion på VM-semifinalen i 200 meter-butterfly Video: Simon Johansen

Japanske Daiya Seto og de to ungarere Laszlo Cseh og Tamás Kenderesi tog sig af de tre hurtigste tider ved semifinalerne.

200 meter butterfly er Viktor Bromers eneste disciplin ved mesterskaberne i Budapest, og danskerens målsætnings var en finaleplads.

Den 24-årige svømmer blev nummer fem ved VM i Kazan i 2015 og nummer seks ved OL i Rio sidste år. I 2014 vandt han EM-guld på 200 meter butterfly.

Se Viktor Bromer svømme VM-finale onsdag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.