Svømning

Blumes rival går forbi Phelps i historiebøgerne

Den svenske svømmestjerne Sarah Sjöström satte lørdag sin fjerde individuelle verdensrekord på langbane.

Når den danske svømmer Pernille Blume søndag aften skal forsøge at svømme sig til tops på favoritdisciplinen 50 meter fri, kan hun forvente at få overordentlig hård modstand fra sin svenske svømmekollega Sarah Sjöström.

De seneste dage har den 23-årige svensker nemlig sat et par store, tykke streger under sin position som verdens hurtigste kvindelige svømmer.

Det skete igen lørdag aften, da hun i semifinalen på 50 meter fri slog tyske Britta Steffens verdensrekord fra 2009.

En rekord, som blev sat på et tidspunkt, hvor de såkaldte superdragter stadig var tilladt, og hvor der derfor blev slået verdensrekorder på stribe.

Men selv uden superdragt lykkedes det altså lørdag for Sarah Sjöström at blive den hurtigste kvinde nogensinde på svømningens ultimative sprintdistance.

Tiden lød på 23,67 sekunder, hvilket var seks hundrededele hurtigere end Britta Steffens rekord, der blev sat ved VM i Rom i 2009.

Lørdagens verdensrekord betyder, at Sarah Sjöström nu er indehaver af fire verdensrekorder på langbane. Den svenske supersvømmer er hurtigst på 50 og 100 meter fri samt på 50 og 100 meter butterfly.

Dermed er hun den svømmer i verden, der er indehaver af flest individuelle verdensrekorder på langbane.

Hun går blandt andre forbi den 23-foldige olympiske mester Michael Phelps, der ejer tre individuelle verdensrekorder.

Søndag aften skal Sarah Sjöström forsøge at udvide sin samling af VM-medaljer. Det sker, når Pernille Blume og resten af de hurtigste kvinder i verden svømmer 50 meter fri-finale klokken 17.50.