Svømning

Kontroversiel OL-guldvinder får 14 måneders karantæne

Den amerikanske svømmer Ryan Lochte får 14 måneders karantæne for at overforbruge lovligt stof.

Den 12-dobbelte OL-medaljevinder Ryan Lochte er blevet udelukket fra alt svømning i 14 måneder.

Det skriver det amerikanske antidopingagentur (Usada) i en pressemeddelelse.

Straffen kommer, efter at Lochte i maj i år lagde et billede, hvor han får et drop, ud på de sociale medier.

Det satte gang i en undersøgelse hos Usada, der fandt ud af, at der var tale om et lovligt stof, men at mængden oversteg det tilladte niveau.

Lochte har ifølge Usada accepteret straffen.

Blakket fortid

Det er ikke første gang i karrieren, at den 33-svømmestjerne får karantæne.

Under OL i Rio gjorde Lochte sig også uheldigt bemærket. Under legene begik Lochte sammen med tre svømmekollegaer, Jack Conger, Gunnar Bentz og Jimmy Feigen, hærværk på en tankstation.

Først blev det fremlagt, som om svømmerne var udsat for røveri. Senere blev en video fra tankstationen offentliggjort, hvor det kunne ses, at Lochte og hans holdkammerater smadrede den tankstation, som de påstod, de blev røvet på. Herefter kryb den udskældte amerikaner til korset.

- Jeg vil gerne undskylde for min opførsel sidste weekend. For ikke at være mere omhyggelig med, hvordan jeg beskrev episoden, og fordi jeg har fjernet fokus fra de mange atleter, som fuldendte deres drømme ved at deltage i OL, skrev svømmeren på sin Instagramprofil.

Efter episoden fortæller han, at han overvejede at begå selvmord.

- På nogle tidspunkter, når jeg græd, tænkte jeg på, at det ville være bedre, hvis jeg gik i seng og aldrig vågnede igen, sagde Ryan Lochte til ESPN.

Lochte modtog i 2016 en karantæne på ti måneder, fordi han sagde, at han var blevet røvet med en pistol i Brasilien under OL.

Se videoen af hærværket nedenfor: