Svømning

Pernille Blume crawler sig sikkert i VM-finalen

Pernille Blume var næsthurtigst i sit semifinaleheat i 50 meter frisvømning. Julie Kepp Jensen missede finale.

Den olympiske mester Pernille Blume er klar til VM-finalen i favoritdisciplinen 50 meter frisvømning.

I lørdagens VM-semifinale brugte hun 24,14 sekunder på at crawle fra den ene til den anden ende af langbanebassinet i sydkoreanske Gwangju.

Kun australieren Cate Campbell var hurtigere end Blume i det første semifinaleheat. Campbell var 0,05 sekunder hurtigere end danskeren.

Blumes tid rakte til en samlet tredjeplads blandt de 16 semifinalister. Hun understregede dermed, at hun er en favoritterne i finalen, der svømmes søndag eftermiddag dansk tid.

Også 19-årige Julie Kepp Jensen var med i semifinalen. Hun deltog i det andet semifinaleheat, og på yderbanen blev hun nummer syv af de otte svømmere i heatet. Tiden 24,89 sekunder rakte til en samlet 13.-plads.

- Det er en ny personlig rekord, og det var lige, hvad jeg havde håbet på. Det giver mig selvtillid at slutte af på den her måde, siger Julie Kepp Jensen til TV2.

I det andet semifinaleheat satte svenskeren Sarah Sjöström hurtigste tid af alle semifinalister, da hun brugte 24,05 sekunder på distancen, selvom hun kun et kvarter forinden havde brugt kræfter på at vinde VM-guld i 50 meter butterfly.