OL Tokyo 2020

Ottesen slutter karrieren med sidsteplads i OL-finale

Jeanette Ottesen afsluttede svømmekarrieren med sidsteplads i OL-finalen i 4 x 100 meter fri.

Jeanette Ottesen takkede natten til søndag af som professionel svømmer.

Det gjorde hun med tre landsmænd ved sin side, da den danske holdkap i 4 x 100 meter fri svømmede finale ved OL.

Desværre for Ottesen blev karrieren ikke afsluttet med en medalje. Hun blev sammen med Pernille Blume, Julie Kepp Jensen og Signe Bro nummer otte ud af otte i finalen, som Australiens kvartet vandt med en tid, der var ny verdensrekord.

Canada og USA tog sølv og bronze.

Danskerne kvalificerede sig til finalen med næstdårligste tid, af dem der var med, og var da heller ikke nærheden af at kæmpe med om medaljerne.

Fik en god start

Pernille Blume lagde ud, og da Signe Bro tog over, var Danmark nummer tre. Men så tog de andre fat. Efter at Bro og Julie Kepp Jensen havde været i vandet, lå Danmark nummer seks.

Jeanette Ottesen sprang derefter i bassinet til sine sidste 100 meter som professionel svømmer, men kunne ikke altså ikke ændre på, at det ikke blev til en medalje i afskedsløbet.

33-årige Ottesen slutter karrieren med 53 internationale medaljer på cv'et, herunder blandt andet seks VM-guldmedaljer og en OL-bronzemedalje fra OL i 2016. Det gør hende til den mest vindende danske svømmer nogensinde.

Hun deltog i sit første OL i 2004 i Athen. Siden hen har hun været med i Beijing i 2008, London i 2012, Rio de Janeiro i 2016 og altså nu Tokyo.