Blume gik imod råd fra trænere og svømmede OL-semifinale

Hverken Signe Bro eller Pernille Blume klarede sig videre fra semifinalen i 100 meter fri ved OL i Tokyo.

Kvindernes svømmefinale i 100 meter fri ved OL bliver uden dansk deltagelse.

Danmark havde ellers to med i semifinalen, men hverken Pernille Blume eller Signe Bro klarede sig videre natten til torsdag.

Jeg snakkede med mine trænere, og begge syntes faktisk ikke, at jeg skulle have svømmet her til morgen

Pernille Blume

Blume og Bro var i bassinet på samme tid og endte som henholdsvis femmer og sekser, men det var altså ikke nok til at tage en af de i alt otte finalepladser.

Pernille Blume sagde onsdag, at hun ikke var sikker på, om hun ville stille op i semifinalen i 100 meter fri, da hun satser på 50 meter fri, men den danske svømmeprofil var altså med, da startskuddet lød.

- Jeg er glad for, at jeg valgte at svømme semifinalen og tog udfordringen og gjorde det til et led i forberedelsen til 50 meter. Der er mange positive ting i det, som jeg kan tage med videre, siger Pernille Blume.

Gik imod råd fra trænerne

Efter det indledende heat onsdag havde hun en halv time til at beslutte, om hun ville stille op i semifinalen eller ej.

Trænerne anbefalede, at hun fokuserede på 50 meter, men Blume ønskede selv at svømme.

- Jeg snakkede med mine trænere, og begge syntes faktisk ikke, at jeg skulle have svømmet her til morgen, fordi hvis jeg kom med i finalen, skulle jeg nok ikke have svømmet den, fortæller Blume.

Gav alt trods misset finale

Finalen på 100 meter ligger fredag, hvor Blume også indleder sit forsvar af OL-guldet på 50 meter.

- De (trænerne, red.) tænkte, om der nu var grund til at svømme semifinalen: "Spar din energi". Jeg sagde, at jeg havde behov for at gå igennem den proces, og det kunne de godt forstå og støttede mig.

Hun blev samlet nummer ti i semifinalen, to pladser fra finalen, med tiden 53,26 sekunder. Havde hun svømmet op til tiden i sit indledende heat, 52,96, havde det været nok til en finale.

Blume fastslår, at hun gav alt, selv om hun har størst fokus på den halve distance.

- Når jeg går ind til et løb, giver jeg alt, jeg har, og det gjorde jeg også her. Jeg kan ikke hoppe ned i vandet og svømme halvhjertet, siger Blume.

OL-debutant nød semifinale

Signe Bro svømmede i ny personlig rekord i det indledende heat med tiden 53,54 sekunder, hvilket hun var tæt på at kopiere i semifinalen med 53,55. Hun nød oplevelsen.

- Jeg fokuserede meget på at opleve det hele, se hele stadion, være med i hele løbet og tage alt til mig, fordi det er stort for mig at svømme en semifinale, siger Bro.

Hun er glad for, at hun havde styr på nerverne.

- En OL-semifinale vidner om, at jeg har ret godt styr på mig selv. Jeg har lagt meget arbejde i mental velfærd det seneste år, og jeg er glad for, at det betaler sig tilbage.