Rio 2016

Mysteriet om det grønne OL-vand opklaret: Lover at det er blåt i dag

De brasilianske arrangører garanterer nu, at vandet kommer til at være helt normalt blåt i dag

Flere har løftet bekymrede øjenbryn, efter de kvindelige synkronspringere i går måtte hoppe i fra 10-meter-vippen, og ned i et svømmebassin fyldt med grønt vand.

Den normale farve er azurblå.

Efter episoden i går, så har en af talsmændene for legene i Rio Mario Andrada garanteret, at vandet vil være blåt, når atleterne hopper ud fra vipperne i dag.

- Bassinet vil være blåt i morgen(onsdag), lød det fra Mario Andrada i nat dansk tid ifølge The Independent.

Talsmanden slog videre fast, at der havde været tale om alger i svømmebassinet.

- På grund af varme og vind blev der spredt alger i vandet, fortalte Andrada, der ikke var for fin til at sende en joke afsted.

- Hvis vandet nu var blevet grønt og gult, så kunne vi nok godt regne med, at der havde været tale om en patriotisk sag, kom det fra Andrada med henvisning til de brasilianske nationalfarver.

Eksperter ville ikke hoppe i grønt vand

Men ifølge to eksperter, så er der ikke noget at joke med.

Ralph Riley, der er formand for ”Pool Water Treatment Advisory Group”, slår overfor The Independent fast, at han ikke ville bade i grønt vand.

- Når vandet bliver grønt, så er det et tegn på, at der er noget galt i desinfektionsprocessen et sted, lyder det fra Riley, der får opbakning af den tidligere formand for ”Pool Water Treatment Advisory Group” – Howard Gosling.

- Hvis der ikke er nok klor i vandet, så ved du ikke, hvad der kan være i vandet. Jeg ville – også selvom udspringerne kun er kort tid i vandet – være tilbageholdende med at gå i det, fortæller han til The Independent.