Rio 2016

Stort mysterium: Vandet i olympisk bassin er pludselig blevet grønt

Udspringsbassinet i Rio blev i løbet af i nat mere og mere grønt - alligevel blev OL-finalen i 10 meter synkronudspring gennemført.

Normalt hopper verdens bedste udspringere ud fra vippen og ned i et klart azurblåt vand.

Onsdag nat var det blå vand dog alt andet end blåt, da kvindernes 10 meter synkronudspringsfinale blev afgjort.

I stedet landede atleterne i et særdeles grønt bassin.

Som om det ikke var spektakulært nok i sig selv, at vandet blev grønt, så var det faktisk en udvikling der stod på i løbet af de seks runder i kvindernes synkronudspring.

Den firdobbelte OL-deltager Paola Espinosa fra Mexico undrede sig.

- Jeg har aldrig set noget, som det her før, lød det fra hende ifølge The Telegraph.

Og Espinosa var langt fra alene om, at stå uforstående overfor det grønne vand. Også den engelske verdensstjerne Tom Daley havde svært ved at forstå, hvad der skete.

Grønt vand eller ej, så blev konkurrencen gennemført, og her viste den kinesiske duo Chen Ruolin og Liu Huixia sig bedst i det grønne vand. Og mens guldvinderne slog fast, at vandets farve ikke påvirkede dem, så fik det en smule indflydelse på bronzevinderne fra Canada.

Kort før de to canadiere Meaghan Benfeito og Roseline Filion skulle springe, kunne publikum se de to udspringere kæmpe med ikke at grine oppe på vippen.

- Det eneste vi sagde, var at vi skulle sørge for ikke at åbne vores mund, når vi landede i vandet, lød det fra Benfeito ifølge The Telegraph.

Efter konkurrencen udsendte arrangørende en kort pressemeddelese, hvor de skrev, at de fortsat ville undersøge, hvad der var sket med vandet.

- Der er blevet lavet tests af vandet, og vi har ikke fundet noget skadeligt i det, men vi undersøger stadig, hvorfor det blev grønt.

Flere har dog i løbet af natten spekuleret i, hvad der er gået galt – blandt andet den canadiske holdleder Mitch Geller. Han pegede ifølge The Telegraph på, at det grønne i vandet var alger, der havde udviklet sig i løbet af den varme dag i Rio.

- Jeg tror, at der er et filter i bassinet, der er gået i stykker, men jeg er ikke sikker. Vandet er ikke giftigt eller noget, men det så ud til at blive værre i løbet af konkurrencen.

Andre har peget på, at der simpelthen ikke har været nok klor i vandet til at bekæmpe algerne.