Wimbledon

Spiller imod ligestilling i tennis

Hvis Caroline Wozniacki vinder Wimbledon tjener hun præcis det samme i præmiepenge, som Novak Djokovic gør, hvis han vinder.

Tennis har som en af de eneste sportsgrene i verden et regelsæt, der sikrer, at mænd og kvinder vinder de samme præmiepenge. Men det system er forkert. Det mener den franske spiller Gilles Simon, der netop er blevet valgt ind i ATP-tourens spillerråd.

"Jeg mener virkelig, at herretennis er foran kvindetennis på nuværende tidspunkt. Derudover brugte mændene dobbelt så meget tid på banen under French Open, som kvinderne gjorde," siger Simon til L'Equipe.

"Vi taler tit om lige præmiepenge, men jeg mener ikke, det er noget, der fungerer i sport. Vi er en af de eneste sportsgrene, hvor kvinderne tjener det samme, men herretennis er altså mere attraktiv end kvindetennis," fortsætter han.

Gilles Simons kommentarer kan dog ikke andet end at fremkalde hovedrysten hos landsmanden Marion Bartoli. Hun udtaler at kvinderne giver sig lige så meget fysisk og ofrer lige så meget som mændene for at spille med i toppen.