Tennis

Wozniackis bror: Her er årsagen til Carolines succes

Caroline Wozniacki har genfundet gejsten og er samtidig blevet mere fortrolig med sit spil. Derfor ser tennisverden hende nu brage igennem ved US Open og er blandt de sidste fire i turneringen. Sådan analyserer hendes bror, Patrik Wozniacki, den tidligere verdensetters succes i New York.

- Hun har fundet den indre gejst tilbage igen, som hun havde, da hun lå nummer 1 i verden. Den vilje skinner igennem nu. Det gør, at de procenter, hun måske manglede tidligere, det gør, at hun vinder kampene i stedet for at tabe dem. Hendes vindermentalitet er kommet tilbage igen, siger Patrik Wozniacki til TV 2.

Han mener, at søsteren har haft en stor vilje til at vise omverdenen, at hun ikke er færdig blandt de bedste tennisspillere i verden, selvom hun har taget turen fra førstepladsen på verdensranglisten til et liv uden for top 10.

- Hun har ikke ændret sig på nogen måder. Der er hun den samme, men man ser bare på træningsbanen, at hun vil det så meget og den her seneste tid, hvor resultaterne måske ikke har været der, har gjort, at hun bare gerne vil vise hele verden, at hun faktisk ikke er faldet tilbage men kan blande sig i toppen, og det synes jeg, at hun gør med bravour og viser, at hun stadigvæk kan være med, hvor det er sjovt.

Samtidig handler det om, at hun har fundet tilbage i et samarbejde med Patrik og Carolines far, Piotr.

- Jeg tror bare, hun er blevet mere fortrolig med sit spil. Det har været en lang proces med at bygge på, og bygge på og bygge på. Og nu har hun fundet den rigtige balancegang med at spille afventende og så spille aggressivt. Det har båret frugt af mange års træning, og det ser vi resultaterne af nu. Så det er noget, der har været undervejs. Både serven og forhånden er blevet meget bedre. Hun er trådt længere ind i banen, så det er en blanding af flere forskellige ting, som vi ser resultaterne af nu. 

- Vi har forsøgt med forskellige trænere, der måske kunne komme med den sidste inspiration, der kunne gøre, at Caroline kunne vinde en Grand Slam, men det har bare ikke været det helt rigtige for Caroline, og derfor er hun så trådt tilbage til far, og det fungerer rigtig godt, og det føler hun sig mest fortrolig med og bedst til at lære og lytte. Så jeg tror, at hun føler sig bedre tilpas med far, og det giver afslag på tennisbanen, og resultaterne kommer derefter, fordi hun føler sig bedre tilpas på og uden for banen.

Senest sende hun italienske Sara Errani ud i kvartfinalen med 6-0, 6-1, og det har sendt store roser mod danskeren. Men sådan har det ikke været i en periode, og ifølge broren så har kritikken ikke kunnet undgå at påvirke Caroline Wozniacki.

- Man kan ikke undgå at blive påvirket af, hvad der bliver sagt og skrevet. Specielt i presserummet hvor spørgsmål altid kan have forskellig karakter. Men jo, hun er da meget glad nu, og det er da altid med positive spørgsmål nu, og hun er altid glad for at kunne svare på de her, efter at resultaterne har været rigtig gode for tiden. Så jo, det vender altid. Og når det går skidt, så er man mere tilbøjelig til at have lidt sværere ved at snakke med pressen, tilføjer han.

Fredag spiller Caroline Wozniacki semifinale mod turneringens kinesiske overraskelse Peng Shuai. Wozniacki var sidst i en Grand Slam-finale for fem år siden - det var også ved US Open.