Tennis

Dansk mester tilbudt matchfixing: 30.000 kroner for at tabe

Den danske mester i tennis, Martin Pedersen, er blevet tilbudt penge for at manipulere et resultat. Dermed endnu et eksempel på det matchfixing-problem, tennisverdenen oplever for tiden.

Martin Pedersen fortæller til tv2.dk, at han har haft matchfixing helt inde på livet.

- Det kom som et chok, siger en overrasket Martin Pedersen til tv2.dk

- Jeg havde selvfølgelig godt vidst, at matchfixing foregår i tennis, men jeg har aldrig selv været involveret i det på nogen måde, så det kom som et chok for mig.

Henvendelsen kom i sommer under en tennisturnering i København, hvor den danske mester fik et tilbud.

- Jeg får en besked på Facebook fra en, jeg ikke kender, og jeg bliver tilbudt 4000 Euro for at tabe første sæt i min andenrundekamp, forklarer Martin Pedersen.

Til sammenligning fik den samlede vinder af´pågældende turnering i København udbetalt en præmiesum på omkring 12.000 kroner. Alligevel kunne Martin Pedersen aldrig finde på at sige ja til 30.000 kroner for at tabe et enkelt sæt.

- Nej, det er noget, som jeg på ingen måde kunne finde på at overveje. 30.000 kroner er mange penge, men hvis man elsker tennis så meget, som jeg gør, så er det ikke noget, man overvejer, fordi man ved, hvor skadende det er for sporten.

Efter henvendelsen og tilbuddet om at tabe med vilje mod betaling - altså et klokkeklart tilbud om matchfixing - indrapporterede Martin Pedersen helt efter bogen episoden til det internationale tennis-anti-korruptionsorgan TIU, Tennis Integrity Unit.

- Jeg er selvfølgelig selv gået videre med det til de forskellige instanser, man skal gå videre med det til, siger han.

Ifølge tennissportens regler må han derefter ikke fortælle om episoden til offentligheden. Men Martin Pedersen er ikke længere professionel tennisspiller, og derfor fortæller han nu sin historie til tv2.dk.